Institutul Ifo se aşteaptă în prezent ca Produsul Intern Brut al Germaniei să înregistreze un avans de 2,5% în acest an, cu 0,8 puncte procentuale mai puţin decât estima anterior. În schimb, acelaşi institut mizează pe o creştere economică de 5,1% pentru anul următor, cu 0,8 puncte procentuale peste estimările anterioare.
"Revenirea puternică după criza coronavirusului, care iniţial era aşteptată să se producă în vara acestui an, a fost amânată pentru o dată ulterioară", a declarat miercuri economistul şef de la Ifo, Timo Wollmershaeuser.
Revenirea sub aşteptări din 2021 vine după o contracţie de 4,6% în 2020, provocată de restricţiile introduse în contextul pandemiei asupra vieţii publice şi activităţii companiilor.
"În prezent, producţia industrială se contractă ca rezultat al blocajelor de aprovizionare cu importante produse intermediare. În acelaşi timp, furnizorii de servicii îşi revin puternic din criza coronavirusului", a adăugat Timo Wollmershaeuser.
Şi celelalte trei importante institute de cercetări economice din Germania şi-au redus prognozele de creştere pentru anul acesta, şi în prezent mizează pe un avans cuprins între 2,1 şi 3,5%.
Citește și Angela Merkel, sursă de inspirație pentru o jucărie de pluș
Toate aceste institute ar urma să dea publicităţii noile lor previziuni elaborate în comun la mijlocul lunii octombrie. La rândul său, Guvernul de la Berlin, care deocamdată mizează pe un avans de 3,5% în acest an şi unul de 3,6% pentru anul următor, va veni şi el cu noile sale estimări în cursul lunii octombrie.
Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...