Economia Rusiei ar putea crește de trei ori mai rapid decât cea din zona euro anul viitor, spun experții
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rubla rusească
Rubla rusească
Cea mai mare parte a sancțiunilor aplicate Rusiei nu dau rezultatele scontate, iar unele țări au avut beneficii reale după ce Rusia și-a orientat exporturile către alte țări.

Amundi, cel mai mare manager de investiții din Europa se așteaptă ca economia rusă să crească de trei ori mai rapid decât cea a zonei euro în 2024, a declarat joi directorul de investiții al companiei, subliniind ineficiența sancțiunilor impuse de către țările occidentale din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Amundi se așteaptă ca produsul intern brut (PIB) al Rusiei să crească cu 1,5% în 2024 și cu 2% în 2025, față de 0,5% și 1,2% pentru zona euro.

"Înseamnă că Statele Unite, Europa, Japonia, Australia - marile țări dezvoltate - sunt incapabile să sancționeze eficient o țară", a declarat Vincent Mortier, șeful departamentului informatic al Amundi, la o conferință de presă la Paris, cu privire la perspectivele administratorului de fonduri pentru 2024.

"Asta înseamnă acest lucru. Putem să deplângem situația, dar este o realitate".

 

Sacțiuni eficiente la nivel individual, ineficiente pentru țară

 

Impactul sancțiunilor a fost vizibil în ceea ce privește înghețarea activelor pentru un anumit număr de persoane, a spus Mortier, dar nu atât de mult asupra importurilor și exporturilor Rusiei.

Marile economii emergente sub umbrela BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), precum și țări precum Turcia și Kazahstan au beneficiat de pe urma sancțiunilor, deoarece Rusia a reușit să își mute exporturile departe de țările occidentale, a spus Mortier.

"Asta ne spune realitatea. În cele din urmă, dacă facem un bilanț al războiului din Ucraina, Europa a suferit în mod direct și puternic; pentru Statele Unite impactul este neutru; dar Turcia, Asia Centrală și Asia în general au avut de câștigat", a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel