Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Chiar dacă virusul a infectat peste cinci milioane de persoane şi a provocat mai mult de 327.000 de decese la nivel mondial, ţări precum Germania şi Franţa, primele economii din zona euro, au început să redeschidă unele sectoare din economiile lor.
În consecinţă, estimarea preliminară a Markit arăta că indicatorul PMI flash composite pentru zona euro a revenit în luna mai până la o valoare de 30,5 puncte, după ce în aprilie a înregistrat o prăbuşire fără precedent până la 13,6 puncte, cel mai scăzut nivel înregistrat de la debutul publicării datelor compozite în luna iulie 1998.
Warren Buffett, PĂCĂLIT de o firmă germană! Cu sute de milioane
Chiar dacă cifra anunţată de Markit este superioară estimărilor analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe o valoare de 25 de puncte, este vorba de o valoare cu mult sub pragul de 50 de puncte, care desparte expansiunea economiei de o contracţie.
"Zona euro a înregistrat un nou colaps al activităţii economice în luna mai dar cele mai recente date oferă semne încurajatoare. Produsul Intern Brut în trimestrul al doilea este posibil să sufere o scădere fără precedent, de aproximativ 10% comparativ cu primul trimestru, dar creşterea indicatorul PMI dă speranţe că tendinţa de contracţie va continua să se modereze, pe măsură ce restricţiile vor fi ridicate treptat", a subliniat Chris Williamson, economist şef la Markit.
Toţi sub-indicatorii din sondajul Markit au coborât în mai sub pragul de 50 de puncte, dar valorile s-au îmbunătăţit semnificativ comparativ cu luna aprilie. Indicele care măsoară activitatea în sectorul serviciilor din zona euro a crescut până la 28,7 puncte de la 12 puncte în luna aprilie, depăşind estimările analiştilor. De asemenea, indicele care măsoară activitatea în sectorul manufacturier din zona euro a crescut până la 35,4 puncte în luna mai, de la 18,1 puncte în luna aprilie.
Continuarea contracţiei economice în zona euro are loc în pofida faptului că Banca Centrală Europeană a promis că va cumpăra active în valoare de peste 1.000 de miliarde de euro în acest an iar guvernele din regiune au anunţat planuri de cheltuieli în valoare de sute de miliarde de euro pentru a susţine companiile şi gospodăriile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...