Elena Cristian: Benzina, mai scumpă cu 50%. Care sunt motivele de laudă?
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Cristian, scurt și la obiect
Elena Cristian, scurt și la obiect
Elena Cristian comentează pe marginea prețurilor la combustibili și atrage atenția asupra absurdului situației.

Jurlanista amitește faptul că: ”Pe 09.02, benzina și motorina standard costau 5,7 lei/litru. Benzina extra: 6,2 lei/litru” și comentează mai departe spunând că: ”Acum, benzinarii și autoritățile se laudă cu prețurile ”foarte mici”, 8-9 lei/litru...Adica mai mari cu 50%, în decurs de o luna... Despre ce vorbim aici? Care sunt motivele de lauda si garantiile?”, mai spune Elena Cristian într-o postare pe Facebook.

Românii au luat cu asalt benzinăriile. Elena Cristian, observaţie cheie despre TĂCEREA companiilor de profil

"La toate benzinăriile pe lângă care am trecut in drum spre casa erau cozi. Destul de lungi. Oamenii spun ca se tem de creșterea galopanta a prețurilor, aducând drept argument ultimele zile. De cealaltă parte, benzinarii arunca, pe surse, povestea cu fake news…deși evoluția prețurilor se vede cu ochiul liber.

O declarație oficială din partea companiilor de profil referitoare la prețuri și stocuri întârzie sa apara… Si de ce să apară când vânzările merg struna iar încasările doboară record după record… Mai ca-mi vine sa cred asta cu fake news…dar întoarsă puțin…", scria ieri Elena Cristian pe Facebook.

Premierul Ciucă anunţă CONTROALE la toate companiile petroliere din România, după isteria de la benzinării

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru. Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate de şoferi, miercuri, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

După şedinţă, premierul a anunţat că a dispus controale la toate companiile petroliere din ţara noastră, după isteria de miercuri seara de la benzinării.

"Am activat, încă de aseară, instituțiile de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți. În această dimineață, am convocat o ședință cu responsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri.
Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată, provocată de invazia militară rusă în Ucraina. 

Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor.

Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea.
România este o țară sigură, în care securitatea și siguranța noastră sunt garantate față de orice formă de agresiune, iar garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică.

ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reală economică.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel