Jurlanista amitește faptul că: ”Pe 09.02, benzina și motorina standard costau 5,7 lei/litru. Benzina extra: 6,2 lei/litru” și comentează mai departe spunând că: ”Acum, benzinarii și autoritățile se laudă cu prețurile ”foarte mici”, 8-9 lei/litru...Adica mai mari cu 50%, în decurs de o luna... Despre ce vorbim aici? Care sunt motivele de lauda si garantiile?”, mai spune Elena Cristian într-o postare pe Facebook.
"La toate benzinăriile pe lângă care am trecut in drum spre casa erau cozi. Destul de lungi. Oamenii spun ca se tem de creșterea galopanta a prețurilor, aducând drept argument ultimele zile. De cealaltă parte, benzinarii arunca, pe surse, povestea cu fake news…deși evoluția prețurilor se vede cu ochiul liber.
O declarație oficială din partea companiilor de profil referitoare la prețuri și stocuri întârzie sa apara… Si de ce să apară când vânzările merg struna iar încasările doboară record după record… Mai ca-mi vine sa cred asta cu fake news…dar întoarsă puțin…", scria ieri Elena Cristian pe Facebook.
Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru. Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate de şoferi, miercuri, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.
După şedinţă, premierul a anunţat că a dispus controale la toate companiile petroliere din ţara noastră, după isteria de miercuri seara de la benzinării.
"Am activat, încă de aseară, instituțiile de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți. În această dimineață, am convocat o ședință cu responsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri.
Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată, provocată de invazia militară rusă în Ucraina.
Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor.
Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea.
România este o țară sigură, în care securitatea și siguranța noastră sunt garantate față de orice formă de agresiune, iar garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică.
ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reală economică.
Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...