Elena Cristian despre inflație: ”Dacă ne uităm pe cifrele date de INS, răul de abia acum începe!”
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Cristian
Elena Cristian
Cele mai recente date INS arată că rata anuală a inflaţiei a urcat la 13,76% în luna aprilie 2022, de la 10,15% în martie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 16,35%, cele alimentare cu 13,54%, iar serviciile cu 7,11%.

În acest context, analistul Elena Cristian spune că: "Dacă ne uităm pe cifrele date de INS, răul de abia acum începe. Ce a fost până acum o să ni se pară foarte uşor. Preţurile vor mai creşte, toţi specialiştii spun asta, în lipsa unor măsuri clare ale Guvernului. Fac o paranteză... Guvernul nu poate, nu are viziune, e slab din punctul meu de vedere. Dar să se uite la ce au făcut alţii, să se inspire, că nu am inventat noi apa caldă. Haideţi să facem şi noi ce au făcut alţii”. 

Analistul a mai spus că: ”Decizia de ieri a BNR (n.r. majorarea dobânzii de referinţă) nu a fost una rea, spun eu. Chiar dacă a scumpit creditele, BNR a preferat să sacrifice un număr mai mic din românii cu credite, încercând să tempereze creşterea preţurilor. Asta a fost explicaţia deciziei de ieri, sper că acest lucru se va întâmpla în perioada viitoare” aopinat ELena Cristian și a continuat explicând și că: ”Acum vorbim de o creştere cu 85% a preţului la gaze, atenţie, după eliminarea subvenţiei, etc. Deci o creştere a ceea ce plăteşte omul! Nu vorbim de o creştere care include şi ce a dat Guvernul până acum”.

Citește și: Elena Cristian, mesaj pentru ministrul Finanțelor după decizia zilei privind dobânzile: Domnule Câciu, treziți-vă! Faceți ce făceați când erați analist

Elena Cristian a mai explicat că: ”Îmi este greu, aş vrea să am o reţetă să vă spun ce ar trebui să facem. Ar trebui să nu mai mâncăm. să nu ne mai spălăm, să nu mai stăm la căldură, să nu mai gătim, să nu mai mergem cu maşina, să nu mai mergem în vacanţă, ar trebui să nu mai facem nimic” și a punctat faptul că: ”INS-ul, odată cu inflaţia, ar trebui să dea şi evoluţia salariilor, să se vadă clar că salariile nu au crescut, pe alocuri au scăzut. Soluţia e la Guvern, doar că Guvernul nu e în stare să dea nişte vouchere de 250 lei la două luni", a conchis Elena Cristian la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel