Elena Cristian, despre PENSII: NU pot să vă las să spuneți MINCIUNI
Autor: Dana Mihai | 19 ian 2021, 21:31
Elena Cristian, despre PENSII: NU pot să vă las să spuneți MINCIUNI
Elena Cristian, despre PENSII: NU pot să vă las să spuneți MINCIUNI
În cadrul emisiunii de știri de la RTV, Elena Cristian a dezbătut un subiect foarte SENSIBIL pentru toți românii, dar și pentru guvernanți, mai exact despre PENSII.

"Legea majorării punctului de pensie a trecut, a fost votată și ar fi trebuit să fie aplicată, sigur înțeleg că nu s-a putut, că se dă 14% într-un an electoral, probabil că pensionarii nu ar fii văzut nimic, dar s-a promis o nouă majorare de la 1 ianuarie. În toată campania electorală i-am auzit pe acești domni de la guvernare, cum au PROMIS majorare, cum au PROMIS indexare cel puțin cu rata inflației, și că toate aceste PENSII vor fii aliniate într-un fel. Nu a fost vorba nici un moment de o nouă lege, de o nouă poveste care să distragă atenția de la o posibilă majorare, proiecte, discuții, 1 an, 2, 3, 7, până când acești oameni vor primi 2 leuți la PENSIE. Deci mie mi se pare BATAIA DE JOC ATÂT DE MARE în acest caz.", a declarat Elena Cristian

"Spune-le cel puțin oamenilor că "NU majorăm acum", președintele României a anunțat că anul acesta nu va fi nici o majorare, și pensionarii ar trebui să zică MULȚUMESC și să facă rugăciuni că rămân cu majorarea din septembrie de 14%. Domnul de la PNL ne spune că majorarea din septembrie nu va fi prinsă cel mai probabil în buget și va trebui să așteptăm rectificările din iunie ca să vedem această majorare, deci încă o PĂCĂLEALĂ pentru pensionari, pentru că ne vom da seama cu toții că nu este în acest buget, și pornim așa din păcăleală în păcăleală, negândindu-ne că aproape 6 milioane de oameni, stau acasă, dintre care 1 milion cu 800 de lei pe lună, și 80% dintre cele 6 milioane au sub 2.000 de lei. Nu ne gândim că acești oameni, se uită la noi și se întreabă "Eu oare cu ce îmi plătesc facturile? Oare cu ce îmi fac cumpărăturile? Oare cu ce trăiesc?". Încă ceva, cred că România este singura țară din UE care NU își fundamentează repornirea economică pe stimularea consumului. Abia aștept să văd BUGETUL, cum se gândește să repornească economia, că pe zona industrială NU prea ai cum, ești dependent 60% de Europa. Stau și mă întreb care vor fi pârghiile prin care acest Guvern se gândește să repornească economia, dacă consumul nu este luat absolut deloc în calcul.", a mai adăugat jurnalista.

"Nu pot să accept această bataie de joc. O spun public, poate oamenii de acasă vor înțelege că NU trebuie să se mai uite în gura lor, pentru că probabil nu vor primi în acest an nici o majorare, nici o indexare."

Intervenția telefonică a Elenei Cristian a dat curs unui dialog între jurnalistă și deputatul PNL Călin Bota.

"Nu am promis majorarea cu 8% de la 1 ianuarie, ci am promis-o cu 1 septembrie", a fost intervenția lui Călin Bota.

"Ați promis indexarea cu rata inflației de la 1 ianuarie. Nu pot să vă las să spuneți MINCIUNI.", a completat Elena Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe