Elena Cristian, despre PENSII: NU pot să vă las să spuneți MINCIUNI
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Elena Cristian, despre declarația pe propria răspundere la energie: Este un haos în toată piața, este a 15-a formulă de calcul de la criza energetică
Elena Cristian, despre declarația pe propria răspundere la energie: Este un haos în toată piața, este a 15-a formulă de calcul de la criza energetică
În cadrul emisiunii de știri de la RTV, Elena Cristian a dezbătut un subiect foarte SENSIBIL pentru toți românii, dar și pentru guvernanți, mai exact despre PENSII.

"Legea majorării punctului de pensie a trecut, a fost votată și ar fi trebuit să fie aplicată, sigur înțeleg că nu s-a putut, că se dă 14% într-un an electoral, probabil că pensionarii nu ar fii văzut nimic, dar s-a promis o nouă majorare de la 1 ianuarie. În toată campania electorală i-am auzit pe acești domni de la guvernare, cum au PROMIS majorare, cum au PROMIS indexare cel puțin cu rata inflației, și că toate aceste PENSII vor fii aliniate într-un fel. Nu a fost vorba nici un moment de o nouă lege, de o nouă poveste care să distragă atenția de la o posibilă majorare, proiecte, discuții, 1 an, 2, 3, 7, până când acești oameni vor primi 2 leuți la PENSIE. Deci mie mi se pare BATAIA DE JOC ATÂT DE MARE în acest caz.", a declarat Elena Cristian

"Spune-le cel puțin oamenilor că "NU majorăm acum", președintele României a anunțat că anul acesta nu va fi nici o majorare, și pensionarii ar trebui să zică MULȚUMESC și să facă rugăciuni că rămân cu majorarea din septembrie de 14%. Domnul de la PNL ne spune că majorarea din septembrie nu va fi prinsă cel mai probabil în buget și va trebui să așteptăm rectificările din iunie ca să vedem această majorare, deci încă o PĂCĂLEALĂ pentru pensionari, pentru că ne vom da seama cu toții că nu este în acest buget, și pornim așa din păcăleală în păcăleală, negândindu-ne că aproape 6 milioane de oameni, stau acasă, dintre care 1 milion cu 800 de lei pe lună, și 80% dintre cele 6 milioane au sub 2.000 de lei. Nu ne gândim că acești oameni, se uită la noi și se întreabă "Eu oare cu ce îmi plătesc facturile? Oare cu ce îmi fac cumpărăturile? Oare cu ce trăiesc?". Încă ceva, cred că România este singura țară din UE care NU își fundamentează repornirea economică pe stimularea consumului. Abia aștept să văd BUGETUL, cum se gândește să repornească economia, că pe zona industrială NU prea ai cum, ești dependent 60% de Europa. Stau și mă întreb care vor fi pârghiile prin care acest Guvern se gândește să repornească economia, dacă consumul nu este luat absolut deloc în calcul.", a mai adăugat jurnalista.

"Nu pot să accept această bataie de joc. O spun public, poate oamenii de acasă vor înțelege că NU trebuie să se mai uite în gura lor, pentru că probabil nu vor primi în acest an nici o majorare, nici o indexare."

Intervenția telefonică a Elenei Cristian a dat curs unui dialog între jurnalistă și deputatul PNL Călin Bota.

"Nu am promis majorarea cu 8% de la 1 ianuarie, ci am promis-o cu 1 septembrie", a fost intervenția lui Călin Bota.

"Ați promis indexarea cu rata inflației de la 1 ianuarie. Nu pot să vă las să spuneți MINCIUNI.", a completat Elena Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel