Elon Musk a încheiat un contract cu Pentagonul pentru Starlink

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Starlink
Starlink
După mai multe luni de discuții, Pentagonul și Elon Musk au ajuns la un acord în vederea desfășurării Starlink în Ucraina.

Potrivit agenției Bloomberg, Pentagonul a anunțat semnarea unui contract ce-i permite să folosească, în Ucraina, terminalele și serviciile Starlink, compania care gestionează rețeaua de sateliți a miliardarului american. Între Ucraina și Elon Musk, relațiile arată prea bine în ultimul timp. Proprietarul Twitter și SpaceX a cerut mai multe finanțări pentru a oferi kiturile Starlink. Soldații ucraineni au anunțat perturbări în activitatea sistemelor furnizate. De fapt, o mare parte din kituri au fost plătite de Departamentul American de Apărare.

Aachizițiile Pentagonului de la SpaceX vor fi incluse, probabil, în „Inițiativa de asistență pentru securitatea Ucrainei”, un program de finanțare al SUA pentru a sprijini Ucraina în războiul împotriva Rusiei. În decembrie 2022, Washingtonul a promis că va ajuta Kievul cu „terminale și servicii” de comunicații prin satelit.

Pentagonul refuză să ofere mai multe detalii despre acest contract cu Space X din motive de securitate. Prin urmare, nu se știe așadar dacă au fost obținute cele 400 de milioane de dolari pretinse de miliardar pentru a menține conexiunea celor 20.000 de terminale deja instalate.

Starlink, un atu important pentru Ucraina

Guvernul Statelor Unite amintește că este vorba despre o miză importantă, deoarece „comunicațiile prin satelit reprezintă un element vital al rețelei globale de comunicații a Ucrainei și departamentul încheie contracte cu Starlink pentru astfel de servicii”.

Competențele Starlink reprezintă un atu major pentru ucraineni. De la începutul conflictului, Elon Musk și SpaceX au oferit serviciile companiei populației Ucrainei pentru diferite utilizări. În primul rând pentru a permite menținerea rețelelor mobile și a internetului în orașele atacate sau pentru a asigura comunicații armatei ucrainene. Mai mai importante pentru apărarea țării, aceste truse sunt necesare pentru operarea multor arme tehnologice. Roiurile de drone armate trimise de forțele ucrainene se bazează adesea pe rețeaua Starlink. 

Elon Musk, undă verde la implanturi cerebrale

Neuralink, start-up creat de miliardarul american Elon Musk, a primit, joi, aprobarea autorităților sanitare din SUA pentru a testa pe oameni implanturile cerebrale pe care le-a dezvoltat. 

Neuralink, companie co-fondată de Elon Musk în 2016, se ocupă de proiectarea unor dispozitive ce pot fi implantate în creier, astfel încât să poată comunica direct cu computerele. Pe termen mediu, scopul eforturilor depuse de specialiștii firmei este de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau de boli neurologice, precum boala Parkinson.

Pe termen lung, obiectivul este de a crea o relație simbiotică între oameni și inteligența artificială, care ar putea estompa granițele dintre gândirea umană și computerele. O idee care a entuziasmat lumea tehnologiei, dar care  alimentează coșmarurile legate de un viitor distopic dominat de cyborgi. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...


pixel