Elon Musk a prezentat două prototipuri ale robotului umanoid Optimus
Autor: Antonia Popescu | 01 oct 2022, 14:42
Elon Musk a fost ironizat după ce s-a plâns de Apple în timp ce folosea un iPhone
Elon Musk a fost ironizat după ce s-a plâns de Apple în timp ce folosea un iPhone
Elon Musk a prezentat vineri două prototipuri ale robotului umanoid Optimus, pe care compania sa Tesla speră să-l producă la un moment dat în "milioane" de unităţi, pentru a "transforma civilizaţia" şi a construi "un viitor al abundenţei" în care sărăcia va dispărea, relatează sâmbătă AFP.

"Bumble C", o primă versiune a robotului, a sosit păşind prudent pe scena din California, unde se defăşura conferinţa anuală "Tesla AI Day" privind progresele în inteligenţă artificială ale producătorului de maşini electrice.

Robotul a schiţat un salut cu mâna, fiind apoi prezentat un videoclip care îl arăta înmânând un colet unui angajat şi udând plantele.

Un prototip Optimus mai avansat a fost de asemenea prezentat publicului, cu mai puţine cabluri expuse, dar care nu poate merge încă singur.

Elon Musk a recunoscut că alte organizaţii au proiectat roboţi mai sofisticaţi, dar cărora "le lipseşte un creier şi care nu au inteligenţa să se mişte singuri (...) Şi sunt foarte scumpi", a mai spus el.

Şeful Tesla doreşte să realizeze un robot care va costa, în cele din urmă, "probabil mai puţin de 20.000 de dolari" şi care va fi proiectat să fie replicat în "milioane de unităţi". Elon Musk estimează că primele livrări vor avea loc în trei până la cinci ani.

Conferinţa "Tesla AI Day" are drept scop să recruteze mai mulţi ingineri pentru a atinge acest obiectiv şi, prin urmare, pentru a "transforma fundamental civilizaţia".

Miliardarul a prezentat în 2021 acest proiect al unui robot care poate îndeplini sarcini repetitive în locul oamenilor.

"Înseamnă un viitor al abundenţei, un viitor în care nu există sărăcie, în care oamenii vor avea ceea ce îşi doresc în materie de produse şi servicii", a detaliat şeful SpaceX şi Neuralink.

"Mulţi oameni cred că suntem doar un constructor grozav", dar Tesla este şi "liderul în inteligenţă artificială", a dat asigurări Elon Musk.

Într-o nouă scrisoare de reziliere a acordului de preluare Twitter, Elon Musk face o serie de acuzatii la adresa companiei

Omul de afaceri acuză compania Twitter că a încălcat unele dintre prevederile acordului de fuziune. Cele două părţi s-au dat reciproc în judecată şi se îndreaptă către un proces de cinci zile pe 17 octombrie.

Multimiliardarul de origine Sud-Africană Elon Musk l-a citat pe Peiter Zaiko, un hacker cunoscut sub numele de „Mudge”, care a spus în plângerea sa că Twitter a dat prioritate creşterii numărului utilizatorilor în detrimentul reducerii spamului şi a minţit asupra existenţei unui plan de securitate solid. Musk şi echipa sa juridică au acuzat, într-o scrisoare din 29 august că, dacă acuzaţia se dovedeşte a fi adevărată, Twitter a încălcat unele dintre prevederile acordului de fuziune.

La rândul său, Twitter a declarat, în documentul depus la autorităţile de reglementare că  noua notificare de reziliere este invalidă şi incorectă în conformitate cu condiţiile acordului.

Musk a reziliat acordul în iulie, acuzând compania că l-a indus în eroare, atât pe pe el şi autorităţile de reglementare cu privire la numărul real de conturi de spam sau bot de pe platforma de microblogging.

Elon Musk a trimis o citaţie unui denunţător al Twitter, solicitând documente şi comunicări privind spamurile de pe platforma companiei şi presupusele vulnerabilităţi de securitate, în timp ce miliardarul luptă pentru a pune capăt acordului său de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit unui dosar din instanţă de luni, transmite Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Importul de gaze al României, în scădere semnificativă

Importul de gaze al României este în scădere, reiese din...

Un bogat om de afaceru rus, arestat la Londra

Un rus, în vârstă de 58 de ani a cărui identitate nu a...

Ungaria a fost scutită de plafonarea preţului la petrol

Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului...

Vești bune de la OPEC+ în privința producției de petrol

Alianța OPEC+ a decis să mențină producția la nivelurile...

Rafinăria Lukoil din Italia nu va fi naționalizată

Cea mai mare rafinărie din Italia, amplasată în Sicilia...

Microsoft avertizează asupra intențiilor Moscovei

Moscova își va intensifica eforturile cibernetice pentru...

Dosarul electronic de sănătate. Cum se poate accesa

Dosarul electronic de sănătate este accesibil pentru...

România a început de azi exportul de gaze către Moldova

România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de...

Cum reușesc rușii să plece în vacanțe în Thailanda

Destinația favorită pentru rușii dornici să plece în...

Schengen. Olanda se opune aderăriii Bulgariei

Săptămâna viitoare, Olanda va bloca cererea Bulgariei de...

Obținerea cazierului judiciar se simplifică substanțial

Obținerea certificatului de cazier judiciar se...

Crossuri externe