Elon Musk a trecut la amenințări. Miliardarul, nemulțumit de propriii săi directori
Autor: Oana Pavelescu | 01 iun 2022, 13:50
Elon Musk
Elon Musk
Cel mai bogat om din lume pare să se fi săturat de toată afacerea asta cu munca de acasă.

Elon Musk, directorul executiv al Tesla Inc. a intervenit pe Twitter în dezbaterea privind întoarcerea la birou, explicând mai detaliat într-un e-mail pe care se pare că l-a trimis marți personalului executiv al producătorului de mașini electrice.

La subiectul "Munca la distanță nu mai este acceptabilă", Musk a scris că "oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru un minimum (și mă refer la *minimum*) de 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla. Acest lucru este mai puțin decât cerem lucrătorilor din fabrică".

Directorul general a continuat să precizeze că biroul "trebuie să fie un birou principal Tesla, nu o filială la distanță care nu are legătură cu sarcinile postului, de exemplu, să fii responsabil de relațiile umane din fabrica Fremont, dar biroul tău să fie în alt stat".

Nu este prima dată când se vorbește despre tratamentul dur al lui Musk față de angajați

Cu aproximativ două săptămâni înainte ca Musk să ajungă la un acord pentru achiziționarea Twitter Inc., Keith Rabois, un antreprenor din Silicon Valley, a postat pe Twitter o anecdotă care vorbește despre stilul de management al prietenului său. La Space Exploration Technologies Corp, Musk a observat odată un grup de stagiari care se învârteau de colo-colo în timp ce așteptau la coadă pentru o cafea.

Probleme pentru Tesla. Elon Musk, furios: Este o înşelătorie!

Musk a considerat acest lucru ca fiind un afront adus productivității. Potrivit lui Rabois, care îl cunoaște pe Musk de pe vremea când lucrau împreună la PayPal Holdings Inc., Musk a amenințat că îi va concedia pe toți stagiarii dacă acest lucru se va mai întâmpla și a dispus instalarea unor camere de supraveghere pentru a monitoriza respectarea regulilor.

Rabois a scris în aprilie că angajații de la Twitter - una dintre cele mai proeminente companii care permite munca permanentă la distanță - "vor avea parte de o trezire al realitate neplăcută". Aparentul e-mail-ul lui Musk către personalul executiv al Tesla sugerează că politica Twitter se va schimba odată ce el va prelua conducerea.

Referirea la muncitorii fabricii Tesla este, de asemenea, interesantă, având în vedere situația de la fabrica producătorului auto din Shanghai.

Mii de angajați de acolo au fost efectiv blocați timp de luni de zile, lucrând în schimburi de 12 ore, șase zile pe săptămână. Până de curând, mulți dintre ei dormeau pe podeaua fabricii, ca parte a unui sistem în circuit închis menit să controleze pandemia de  Covid și totodată producția să nu aibă de suferit.

Muncitorii aduși pentru a readuce fabrica la normalitate sunt transportați între fabrică și dormitoarele lor care se află fie în fabrici dezafectate, fie într-o veche tabără militară, muncitorii din turele de zi și de noapte împărțind paturile în dormitoare improvizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Planul în 10 pași al Chinei pentru relaxarea restricțiilor

Planul în 10 puncte publicat recent de China este o...

Crossuri externe