Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 4 miliarde $
Autor: Oana Pavelescu | 29 apr 2022, 12:10
Vânzarea agresivă de acțiuni a dăunat valorii acestora pe Bursă
Vânzarea agresivă de acțiuni a dăunat valorii acestora pe Bursă
Fondatorul și directorul general al Tesla, Elon Musk, a vândut acțiuni Tesla în valoare de 4 miliarde de dolari în două zile, arată cinci documente depuse joi la Comisia de Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA.

Vânzarea a 4,4 milioane de acțiuni a avut loc pe 26 și 27 aprilie, la doar câteva zile după ce Twitter a acceptat oferta de 44 de miliarde de dolari a miliardarului de a privatiza compania. 

"Nu mai sunt planificate alte vânzări Tesla după ziua de astăzi", a scris Musk pe Twitter după ce au fost făcute publice înregistrările.

Motivul vânzării

Vânzarea are loc în timp ce Musk strânge fonduri pentru a finaliza achiziția Twitter. 

Musk trebuia să folosească acțiunile sale Tesla pentru a strânge capitaluri proprii în valoare de 21 de miliarde de dolari pentru a finanța preluarea Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a relatat anterior Aaron Weinman de la Insider. Aproximativ 13 miliarde de dolari vor proveni din datorii, în timp ce alte 12,5 miliarde de dolari vor veni printr-un împrumut în marjă cu acțiunile sale Tesla drept garanție, conform raportului.

Ultima achiziție a lui Musk îi neliniștește pe acționarii Tesla, dintre care unii sunt investitori de retail. Aceștia sunt îngrijorați de faptul că incapacitatea Twitter de a genera venituri îl va forța, la rândul său, pe miliardar să apeleze în altă parte pentru a strânge mai mulți bani pentru a plăti datoria necesară pentru a finanța acordul de privatizare, a scris Linette Lopez de la Insider.

Acțiunile Tesla, în scădere

Valoarea de piață a Tesla a scăzut încă din 4 aprilie, când Musk a dezvăluit o participație de 9,2% în platforma de socializare. Pe 26 aprilie, ziua în care Musk a încheiat un acord pentru a cumpăra Twitter, prețul acțiunilor producătorului de automobile electrice a scăzut cu 12%, potrivit raportului lui Lopez.

Acțiunile Tesla au închis joi la 877,51 dolari bucata, înainte de a fi făcute publice documentele privind renunțarea lui Musk la participația sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Crossuri externe