Elon Musk anunță când începe livrearea camionetelor Cybertruck
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Cybertruck va fi livrat începând de anul viitor
Cybertruck va fi livrat începând de anul viitor
Compania americană Tesla va începe vânzarea mult aşteptatei camionete electrice Cybertruck în 2023, a anunţat directorul general Elon Musk, la inaugurarea unei "Gigafactory" în Texas, transmite DPA.

La petrecerea "Cyber Rodeo" pentru inaugurare Giga Texas, Musk a arătat modelul Cybertruck, care va fi fabricat la unitatea din Texas.

Construcţia Giga Texas a debutat în iulie 2020, iar producţia sa limitată a început înainte de finalul lui 2021. La petrecere au fost livrate vehiculele Tesla fabricate la unitatea din Texas. Aceasta este a cincea "Gigafactory" a Tesla din întreaga lume, după cele din Berlin (prima fabrică Tesla din Europa), Giga Nevada, Giga New York şi Giga Shanghai.

Alături de Cybertruck, compania intenţionează să lanseze anul viitor modelul electric Tesla Semi, dar şi alte produse care nu au fost încă dezvăluite.

De asemenea, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră va începe anul viitor producţia unui robot, Optimus, compania intenţionând să lanseze şi un robotaxi.

Cybertruck, care a fost anunţat pentru prima dată în 2019, ar fi trebuit lansat în 2021, apoi a fost amânat până în 2022, iar acum până în 2023. Musk şi-a cerut scuze pentru amânarea lansării, provocată de perturbările din lanţurile de aprovizionare, în special de deficitul de cipuri. 

Imagini spectaculoase din Gigafactory Tesla de la Berlin. Elon Musk: Danke Deutschland! VIDEO

Elon Musk a participat marți în prezența cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, la inaugurarea primei GIgafactoru Tesla din Europa.

Unitatea, care a costat peste cinci miliarde de euro, este cea mai mare investiţie din istoria recentă într-o fabrică auto din Germania.

Până acum Tesla a angajat acolo peste 3.000 de persoane, şi ar urma să ajungă la 12.000 de angajaţi.

Elon Musk a declarat: "Aceasta este o zi măreaţă pentru fabrică", pe care a descris-o "un nou pas în direcţia unui viitor sustenabil". La rândul său, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a afirmat că uzina este un semn de progres şi viitorul industriei auto.

La Bursa de la New York, acţiunile Tesla au urcat cu 2,4%, investitorii salutând livrarea primelor 30 de maşini Model Y de la fabrica din Europa, scrie Agerpres.

În afara fabricii, activiştii de mediu au protestat din mai multe motive, inclusiv a îngrijorărilor privind consumul de apă pentru necesităţile fabricii şi a copacilor care au fost tăiaţi pentru construirea unităţii.

Activiştii au blocat o intrare a fabricii în timpul ceremoniei de inaugurare.

Marţi, Tesla a livrat primelor 30 de modele electrice Model Y produse în Germania, maşinile au o autonomie de 514 km şi costă 63.990 euro. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel