Elon Musk ar putea deveni TRILIONAR! Morgan Stanley a făcut niște calcule

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Space X
Space X
Rachetele Starship, dezvoltate de compania lui Elon Musk, SpaceX, ar putea schimba așteptările nutrite de investitori de la industria spațială, scrie într-un comentariu, analistul Adam Jones, de la banca Morgan Stanley. 

„Progresele tehnologice au potențialul de a schimba așteptările investitorilor în ceea ce privește industria spațială. După cum spunea un client: ”Să vorbești despre spațiu înainte de Starship este ca și cum ai vorbi despre Internet înainte de Google”, a apreciat expertul american. 

Starship este un vehicul de lansare reutilizabil conceput pentru a transporta oameni și mărfuri pe orbita pământului, pe Marte și pe Lună. În plus, poate lansa sateliți. SpaceX testează prototipuri la o fabrică din sudul Texasului și a efectuat, de asemenea, mai multe zboruri de încercare. Compania intenționează să organizeze primul zbor privat către Lună în 2023.

Analistul consideră că SpaceX „răstoarnă orice noțiune preconcepută” despre capacitățile vehiculelor de lansare și infrastructurii auxiliare. 

Jonas notează, printre altele: „Unii dintre clienții Morgan Stanley susțin că, dacă Musk devine primul trilionar al lumii, nu din cauza Tesla. Alții vin în completare și nu exclud posibilitatea ca SpaceX să ajungă cea mai valoroasă companie din lume, nu doar din industria spațială”.

Citește și Elon Musk l-a luat peste picior pe Warren Buffett, devenit prea sărac

Pe 19 octombrie, Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Forbes la 222,1 miliarde de dolari. La începutul lunii octombrie, valoarea SpaceX a depășit 100 de miliarde de dolari, devenind a doua cea mai valoroasă companie privată din lume, după chinezii de la ByteDance. Morgan Stanley crede că o mare parte din estimările legate de SpaceX se bazează pe veniturile potențiale provenite din rețeaua de satelit Starlink. Musk a declarat că poate genera până la 30 de miliarde de dolari pe an.

Jonas a remarcat faptul că sateliții și rachetele sunt strâns legate - îmbunătățirea capacității de lansare, frecvența crescută a lansărilor de rachete și a sarcinilor utile de zbor și costurile mai mici de lansare vor ajuta economia și scalabilitatea sistemului de satelit Starlink. Cu toate acestea, Morgan Stanley crede că, în acest deceniu, Starlink nu va face decât să ”înghită” investiții - aproximativ 33 de miliarde de dolari. Profitul va începe să apară doar în 2031, când Elon Musk ar putea deveni primul trilionar al lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel