Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
„Progresele tehnologice au potențialul de a schimba așteptările investitorilor în ceea ce privește industria spațială. După cum spunea un client: ”Să vorbești despre spațiu înainte de Starship este ca și cum ai vorbi despre Internet înainte de Google”, a apreciat expertul american.
Starship este un vehicul de lansare reutilizabil conceput pentru a transporta oameni și mărfuri pe orbita pământului, pe Marte și pe Lună. În plus, poate lansa sateliți. SpaceX testează prototipuri la o fabrică din sudul Texasului și a efectuat, de asemenea, mai multe zboruri de încercare. Compania intenționează să organizeze primul zbor privat către Lună în 2023.
Analistul consideră că SpaceX „răstoarnă orice noțiune preconcepută” despre capacitățile vehiculelor de lansare și infrastructurii auxiliare.
Jonas notează, printre altele: „Unii dintre clienții Morgan Stanley susțin că, dacă Musk devine primul trilionar al lumii, nu din cauza Tesla. Alții vin în completare și nu exclud posibilitatea ca SpaceX să ajungă cea mai valoroasă companie din lume, nu doar din industria spațială”.
Citește și Elon Musk l-a luat peste picior pe Warren Buffett, devenit prea sărac
Pe 19 octombrie, Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Forbes la 222,1 miliarde de dolari. La începutul lunii octombrie, valoarea SpaceX a depășit 100 de miliarde de dolari, devenind a doua cea mai valoroasă companie privată din lume, după chinezii de la ByteDance. Morgan Stanley crede că o mare parte din estimările legate de SpaceX se bazează pe veniturile potențiale provenite din rețeaua de satelit Starlink. Musk a declarat că poate genera până la 30 de miliarde de dolari pe an.
Jonas a remarcat faptul că sateliții și rachetele sunt strâns legate - îmbunătățirea capacității de lansare, frecvența crescută a lansărilor de rachete și a sarcinilor utile de zbor și costurile mai mici de lansare vor ajuta economia și scalabilitatea sistemului de satelit Starlink. Cu toate acestea, Morgan Stanley crede că, în acest deceniu, Starlink nu va face decât să ”înghită” investiții - aproximativ 33 de miliarde de dolari. Profitul va începe să apară doar în 2031, când Elon Musk ar putea deveni primul trilionar al lumii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...