Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Magnatul francez Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, care deţine numeroase branduri de lux, inclusiv Luis Vuitton, şi familia sa au preluat pentru scurt timp acest titlu, însă au coborât apoi pe locul al doilea, cu o avere personală de 185,3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.
Elon Musk, care a deţinut primul loc în lista Forbes dedicată celor mai bogaţi oameni din lume începând din septembrie 2021, are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari.
El a preluat acest titlu de la fondatorul grupului Amazon, Jeff Bezos.
Acţiunile Tesla, care s-au devalorizat cu peste 47% după ce Musk s-a oferit să cumpere Twitter la începutul acestui an, au scăzut miercuri la bursă cu 2,7%.
Averea netă a lui Elon Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari pe 8 noiembrie, după ce investitorii au început să renunţe la acţiunile Tesla şi s-au declarat îngrijoraţi că CEO-ul celui mai valoros producător de maşini electrice din lume ar fi devenit mai interesat de Twitter.
Tesla şi-a pierdut aproape jumătate din valoarea de piaţă şi averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 miliarde de dolari după ce magnatul de origine sud-africană şi-a anunţat intenţia, în aprilie, de a cumpăra reţeaua de socializare Twitter. Elon Musk a finalizat în cele din urmă tranzacţia pentru achiziţionarea Twitter în octombrie, cu 13 miliarde de dolari din împrumuturi şi 33,5 miliarde de dolari din acţiuni.
Pe lângă Tesla şi Twitter, Elon Musk conduce şi compania spaţială SpaceX, precum şi Neuralink, un start-up care dezvoltă o interfaţă creier-maşină foarte performantă, care conectează creierul uman la computere.
Citește și Jeff Bezos, detronat de pe locul doi al topului miliardarilor lumii
Cel care i-a luat fața lui Bezos este Gautam Adani, magnatul indian care a urcat cu o viteză amețitoare în clasamentul averilor în acest an, care acum a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume.
Adani, care a început anul pe locul 14 în topul Bloomberg Billionaires Index, are acum o avere de 146,9 miliarde de dolari, care se situează doar în urma celei de 260 de miliarde de dolari a lui Elon Musk. Acțiunile companiei sale emblematice Adani Enterprises Ltd. au urcat la un nivel record în această săptămână, iar unele dintre companiile din grupul său au urcat cu peste 1.000% din 2020.
Citește și Un indian devine al treilea cel mai bogat om de pe planetă
Adani, în vârstă de 60 de ani, și-a petrecut ultimii ani extinzându-și conglomeratul de la cărbune la porturi, aventurându-se în orice, de la centre de date la ciment, media și alumină. În prezent, grupul deține cel mai mare operator de porturi și aeroporturi din sectorul privat din India, distribuitor de gaze urbane și miner de cărbune. Deși mina Carmichael din Australia a fost criticată de ecologiști, grupul s-a angajat în noiembrie să investească 70 de miliarde de dolari în energie verde pentru a deveni cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume.
Un imperiu supraîndatorat
Pe măsură ce imperiul său s-a extins și a devenit unul dintre cele mai mari conglomerate din lume, alimentând creșterea remarcabilă a bogăției, au crescut îngrijorările legate de această creștere rapidă. Seria de tranzacții ale lui Adani a fost finanțată predominant cu datorii, iar imperiul său este "profund supraîndatorat", a afirmat CreditSights într-un raport din această lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...