Elon Musk: Omenirea este în MARE PERICOL! ”Credeți-mă pe cuvânt!”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
De mult nu a mai ieșit miliardarul american Elon Musk cu o declarație șocantă. A făcut-o acum: patronul Tesla și SpaceX i-a îndemnat pe toți cei care susțin că planeta noastră este suprapopulată să se gândească la faptul că, de fapt, s-ar putea să fim prea puțini pe Pământ.

Într-un discurs susținut în consiliul directorilor executivi ai Wall Street Journal, omul de afaceri a spus că civilizația noastră s-ar putea prăbuși din cauza depopulării, nu a suprapopulării. Populația mondială se apropie de 8 miliarde de locuitori, dar Musk consideră că pe Pământ sunt "puțini oameni".

"Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este rata scăzută a natalității și scăderea rapidă a acesteia", a declarat șeful Tesla și SpaceX, tată a șase copii. "Atât de mulți oameni consideră, iar printre ei sunt și intelectuali, că sunt prea mulți oameni în lume și că populația scapă de sub control", a declarat Musk, adăugând că situația este "exact opusă".

"Dacă oamenii nu fac mai mulți copii, civilizația se va prăbuși, credeți-mă pe cuvânt", a prezis miliardarul. Potrivit Băncii Mondiale, rata globală a natalității s-a înjumătățit din 1963.

Citește și Elon Musk le-a spus angajaţilor SpaceX că-i paşte falimentul

Citește și Elon Musk nu iartă pe nimeni! Nu vă place, DEMISIONAȚI

Citește și Elon Musk, gata să salveze omenirea, dar pune o singură CONDIȚIE

Musk a mai spus că nu prea este de acord cu ideea ca oamenii să încerce să "trăiască o viață foarte lungă" și, cu atât mai mult nu agreează varianta nemuririi. În opinia lui, o astfel de abordare nu va duce decât la stagnare, deoarece nu se va permite dezvoltarea de idei noi.

Pe de alta parte, miliardarul a afirmat că este important ca persoanele aflate în poziții de securitate "foarte importante" să aibă "suficientă prezență de spirit și capacitate cognitivă" pentru a lua deciziile corecte. Nu a precizat la cine anume se referea.

În trecut, Musk a declarat că omenirea are șanse să devină o specie "multiplanetară" și că racheta SpaceX Starship ar putea fi cheia pentru a face din acest lucru o realitate. Evident, pentru a se dispersa chiar și în tot sistemul solar, ar trebui să fie foarte mulți oameni pe Terra. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....


pixel