Elon Musk, reacție violentă la planurile democraților de a taxa miliardarii
Autor: Oana Pavelescu | 27 oct, 06:57
Elon Musk nu vrea să plătească taxe
Elon Musk nu vrea să plătească taxe
Fondatorul Tesla, Elon Musk, a criticat luni seară o propunere fiscală inițiată de democrati care ar viza miliardarii americani pentru a finanța extinderea ”plasei” de siguranță.

"În cele din urmă, ei rămân fără banii altora și atunci vin după tine", a scris el pe Twitter iar într-un alt mesaj a scis că orice realocare a bogăției indusă de guvern ar fi mai bine gestionată de sectorul privat.

"Cine este cel mai bun la alocarea de capital - guvernul sau antreprenorii - la asta se rezumă totul", a scris el pe Twitter șia a continuat: "Șmecherii vor confunda alocarea capitalului cu consumul".

Musk țintește o propunere al cărei principal autor este senatorul Ron Wyden, președintele Comisiei de finanțe din Senat, care ar putea fi prezentată chiar miercuri. Planul este menit să perceapă noi impozite pe activele tranzacționabile, cum ar fi acțiunile deținute de aproximativ 700 de miliardari, pentru a finanța o extindere a sistemului de sănătate, a serviciilor de îngrijire a copiilor și pentru a reînnoi creditul fiscal pentru copii, inițiativă susținută și de președintele Joe Biden.

Averea lui Elon Musk, aproape cât PIB-ul României

G Ad:

Miliardarii plătesc deseori rate de impozitare mai mici în comparație cu toți ceilalți, deoarece aceștia își construiesc averea din creșterea valorii acțiunilor și a titlurilor lor. Acestea nu sunt supuse impozitului pe câștigurile de capital până când nu sunt vândute.

O nouă analiză realizată de economistul Gabriel Zucman pentru The Washington Post a indicat că Musk s-ar putea confrunta cu taxe de până la 50 de miliarde de dolari în primii cinci ani după implementarea taxei.

Însă unii experți spun că planul ar putea fi dificil de implementat, deoarece ar crea un alt nivel al codului fiscal pentru miliardari. Steve Rosenthal, expert fiscal la Centrul nepartizan de politică fiscală, a scris într-o postare pe blog că printre problemele potențiale se numără modul în care sunt tratate pierderile de active și dacă miliardarii ar putea să o folosească pentru a-și reduce facturile fiscale.

Republicanii din Senat critică deja propunerea pe care au calificat-o luni drept o "schemă nebunească".

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro