Elon Musk spune că duce "o bătălie pentru viitorul civilizației" într-un avertisment dur
Autor: Antonia Popescu | 04 dec 2022, 08:08
Elon Musk spune că duce "o bătălie pentru viitorul civilizației" într-un avertisment dur
Elon Musk spune că duce "o bătălie pentru viitorul civilizației" într-un avertisment dur
Șeful SpaceX și Tesla a avertizat omenirea că viitorul va fi plin de "tiranie" dacă anumite libertăți nu vor fi protejate și și-a asumat sarcina de a se asigura că "bătălia" va fi câștigată

Excentricul miliardar Elon Musk a declarat că este în fruntea unei "bătălii pentru viitorul civilizației", lansând un avertisment înfricoșător: "tirania este tot ce ne așteaptă" dacă rasa umană va alege calea greșită.

Directorul executiv al SpaceX și Tesla consideră că site-ul de socializare Twitter, pe care l-a achiziționat recent, ar trebui să deschidă calea în ceea ce privește protejarea libertății de exprimare, despre care spune că este esențială pentru a asigura viitorul umanității.

Convingerile sale dramatice l-au determinat deja să ia decizii controversate pe platforma sa, inclusiv să readucă în drepturi utilizatori interziși precum Donald Trump și Kanye West.

West a fost suspendat de pe Twitter în octombrie pentru o serie de tweet-uri antisemite, dar a revenit pe platformă câteva luni mai târziu datorită lui Elon Musk, care a restabilit și conturile altor utilizatori interziși pentru comportament plin de ură în conformitate cu fostele politici ale site-ului.

Printre aceștia se numără și Donald Trump, care a fost interzis după ce a incitat la o insurecție în Senatul SUA în 2021, care s-a soldat cu nouă morți.

Cel mai bogat om din lume deschisese decizia de a-i permite sau nu fostului președinte al Statelor Unite să revină pe Twitter printr-un vot public.

Musk a distribuit un sondaj în care le cerea utilizatorilor să voteze "da" sau "nu" pentru ca Trump să revină pe platformă. 'Da' a câștigat sondajul, cu 51,8% dintre votanți susținând revenirea acestuia.

Luând Twitter pentru a susține decizia, Musk a scris: "Aceasta este o bătălie pentru viitorul civilizației. Dacă libertatea de exprimare se pierde chiar și în America, tot ce ne așteaptă este tirania".

Dar planurile absolutistului libertății de exprimare de a relaxa reglementările cu privire la ceea ce poate fi postat pe Twitter nu au fost apreciate de toată lumea.

Putin are o vastă rețea de buncăre de la Moscova până în Urali

Preşedintele rus Vladimir Putin are la dispoziţie o vastă reţea de buncăre secrete, care se întinde de la Moscova până în Munţii Ural, noi adăposturi subterane continuând să fie construite în Rusia, relatează vineri Ukrainska Pravda şi Rbc.ua citate de Agerpres.

Această informaţie are la bază o anchetă efectuată de săptămânalul rus 'Sobesednik' (Interlocutorul), iar unul din autori este chiar redactorul-şef Oleg Roldughin al publicaţiei, care a acordat un interviu despre investigaţie canalului de televiziune independent Dojdi (cu sediul în Letonia).

"Încă în perioada sovietică erau construite buncăre pentru înalţii funcţionari de stat, dar construcţia lor s-a intensificat în ultimul timp. Ştim cu certitudine că există buncăre la Moscova, în Ural şi în regiunea Volgăi", a afirmat Roldughin.

Putin, potrivit lui, dispune de două sisteme de buncăre: unele înregistrate şi altele neînregistrate.

Sistemul de buncăre ţine de competenţa Direcţiei generale pentru programe speciale, un organism de securitate oficial distinct, subordonat direct preşedintelui rus. Şeful acestei direcţii este Aleksandr Lineţ, fost şef al unui departament în cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) pentru Districtul militar Sud. În 2020, Putin i-a dăruit acestuia un apartament de 176,7 m.p. în imobilul în care se află Direcţia pentru administrarea patrimoniului preşedinţiei ruse din centrul Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023

Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să...

Ford a intrat în conflict cu sindicatele din Germania

Directorii Ford s-au oferit să poate discuţii cu...

Bani arși într-un bancomat, anunță ISU Sibiu

Un bancomat a ars în totalitate, iar o parte din pereţii...

Cum încearcă Putin să îngroape datele economice ale Rusiei

Factorii de decizie politică din Rusia se întreabă dacă...

Ajutor de deces. La cât au ajuns după 1 ianuarie 2023

După cum se menționează în Legea 369/2022 a bugetului...

Ratingul Ungariei revizuit în scădere de Standard & Poor's

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's...

Confruntare între BCE și piețe, săptămâna viitoare

Este pregătită scena pentru o confruntare între...

Un navă cargo turcească, lovită de o rachetă în Marea Neagră

O navă turceasă ce se afla lângă portul Herson a fost...

Crossuri externe