Elon Musk spune că vrea să ridice interdicția lui Trump pe Twitter
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Elon Musk a anunţat marţi că, dacă va prelua controlul asupra Twitter, va ridica suspendarea definitivă a contului fostului preşedinte american Donald Trump, decisă după atacul asupra Capitolului, spunând că a fost o decizie "greşită din punct de vedere moral" şi "lipsită de sens", relatează AFP şi Reuters.

"Cred că a fost o eroare deoarece acest lucru a alienat o mare parte din ţară şi nu l-a împiedicat până la urmă pe Donald Trump să se facă auzit", deoarece el este acum pe propria reţea de socializare, a subliniat el într-o conferinţă organizată de Financial Times.

Şeful Tesla, care se consideră un "absolutist al libertăţii discursului", a semnat recent un acord de 44 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona platforma de social media.

Suspendarea contului lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori, i-a redus la tăcere principala portavoce cu câteva zile înainte de sfârşitul mandatului său şi a venit după mai mulţi ani de dezbateri despre cum ar trebui să modereze companiile de social media conturile liderilor mondiali puternici.

Val neobişnuit de demisii printre guvernatorii regionali din Rusia

Trump a fost suspendat permanent de pe Twitter la scurt timp după asaltul de la 6 ianuarie 2021 al susţinătorilor săi asupra Capitolului. Twitter şi-a motivat decizia prin "riscul unor noi incitări la violenţă".

Trump a declarat anterior la Fox News că nu va mai reveni pe Twitter chiar dacă Musk va cumpăra platforma şi îi va reactiva contul, spunând că va folosi propria aplicaţie de social media numită Truth Social, care s-a lansat pe Apple la sfârşitul lunii februarie, dar care a avut probleme de funcţionare până recent, când a început să permită un număr mai mare de utilizatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel