Elon Musk va fi STĂPÂNUL spațiului. SpaceX a lansat încă 60 de sateliți
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Compania SpaceX, deținută de Elon Musk a lansat încă 60 de sateliți, ca parte a proiectului Starlink, care va oferi acces la internet de bandă largă, prin satelit. La acest moment, rețeaua Starlink cuprinde peste 1.000 de sateliți, a menționat compania într-un comunicat.

Pe 16 februarie, racheta orbitală Falcon 9 a decolat de la Cape Canaveral din Florida, purtând o încărcătură de 60 de sateliți, care vor fi integrați în rețeaua globală de internet, Starlink.

Deși zborul nu a decurs în totalitate fără probleme, obiectivul a fost atins. Cei 60 de sateliți vor fi integrați în rețeaua Starlink, iar SpaceX își va extinde programul de testare (beta) care, potrivit publicației Cnet, în acest moment are peste 10.000 de utilizatori în Statele Unite, Canada și Regatul Unit.

Rețeaua Starlink este concepută pentru a oferi acces la internet în bandă largă, prin desfășurarea unui număr mare de sateliți pe orbită, iar lansarea se efectuată cu rachetele companiei SpaceX.

În primă fază, Musk intenționează să plaseze în spațiu 12.000 de sateliți, urmând ca, în cea de-a doua etapă, să fie desfășurați aproximativ 30.000 de sateliți care să fie integrați într-o rețea de internet „spațial”, ce va fi disponibil la nivel global. Investiția totală în proiect este estimată la 10 miliarde de dolari.

Falcon 9 este o rachetă reutilizabilă, proiectată și fabricată de SpaceX pentru transportul oamenilor și al încărcăturilor pe orbita Pământului. Falcon 9 este prima rachetă reutilizabilă din clasa orbitală din lume, ceea ce conduce la reducerea costurilor călătoriilor spațiale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel