Elon Musk va suprima 1,5 miliarde de conturi Twitter
Autor: Simona Haiduc | 10 dec 2022, 15:53
Elon Musk face în continuare curățenie la Twitter
Elon Musk face în continuare curățenie la Twitter
Este vorba despre conturi inactive, pe care miliardarul american vrea să le închidă.

Nimic nu-l oprește pe Elon Musk să continue operațiunea de curățenie pe Twitter. După ce a concediat jumătate din personalul grupului și s-a luat la harță cu numeroase celebrități pe care vrea să-i oblige să plătească pentru autentificare, miliardarul fantezist intenționează acum să facă să dispară profilurile nefolosite.

"Twitter va începe în curând să elibereze spațiul de profil a 1,5 miliarde de conturi", a scris Musk pe Twitter.

Scopul este de a oferi noilor utilizatori ai rețelei sociale posibilitatea de a prelua aceste nume. "Această ștergere este o chestie de la sine înțeleasă pentru acele conturi care nu au mai scris pe Twitter sau nu s-au mai conectat de ani de zile", a justificat Elon Musk într-un nou mesaj.

De la sosirea sa, miliardarul a încercat să facă rețeaua socială mai profitabilă. Astfel, a fost lansat un nou abonament la opt dolari pe lună: Blue Verified, care îmbină o formulă de plată existentă (pentru a beneficia de avantaje practice) și autentificarea conturilor, până acum gratuită și rezervată personalităților și organizațiilor.

Problema a fost că implementarea sa inițială, pe 9 noiembrie, a fost însoțită de o avalanșă de conturi false care se dădeau drept sportivi, companii și Elon Musk însuși. Acesta a fost suspendat după două zile.

Citește și Neuralink, compania medicală a lui Musk, investigată din cauza testelor pe animale

Compania de dispozitive medicale a lui Elon Musk Neuralink ar fi fost investigată pentru presupuse încălcări ale bunăstării animalelor.

Ancheta asupra Neuralink Corp - care dezvoltă un implant cerebral - a fost deschisă în SUA în urma unor plângeri din partea personalului, relatează Reuters și citat de BBC. Personalul s-a plâns că testele pe animale sunt grăbite și provoacă suferințe și decese inutile, potrivit agenției de știri.

Reuters, citând surse familiare cu ancheta și documente interne ale companiei, relatează că firma a ucis aproximativ 1.500 de animale din 2018, inclusiv porci, oi și maimuțe.

Numărul nu este neapărat un indiciu de malpraxis sau de abateri, deoarece companiile medicale de diferite tipuri folosesc în mod obișnuit animale în experimente.

Citește și Postarea cu care Elon Musk a pus pe jar Bulgaria

Un simplu tweet postat de Elon Musk inflamează Bulgaria: de la miniştri la internauţi, unii şi-l imaginează deja pe cel mai bogat om din lume păşind pe stâncile de la Belogradcik, care se înalţă deasupra celei mai sărace regiuni a Uniunii Europene, relatează marţi AFP.

O fotografie cu fortăreaţa impresionantă, sub nori ameninţători, l-a făcut pe capriciosul patron al Tesla, SpaceX şi, mai nou, al Twitter să reacţioneze în noiembrie.

"Eram sigur că este din Elden Ring", a scris el referindu-se la unul dintre jocurile sale video preferate. Fără să bănuiască unda de şoc pe care urma să o provoace în această ţară est-europeană, rareori aflată în lumina reflectoarelor.

"Dragă Elon, este în Bulgaria. Te invit să vii să vizitezi acest sit", a reacţionat Ilin Dimitrov, ministrul Turismului, imitat rapid de un alt membru al guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...

Abia în 5 - 7 ani România ar putea să adopte acquis-ul OCDE

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...

Fenomenul El Nino a aruncat în aer prețul cafelei robusta

Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...

Leul s-a depreciat în raport cu euro. Curs valutar BNR

Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...

A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild

O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...

Avertismentul BNR: Bugetul este extrem de încordat

Este important ca toți angajații din sectorul public să...

Primii 12 mari datornici la bugetul de stat

Conform datelor ANAF la ora actuală există cel puțin 12...

Crossuri externe