Elon Musk va suprima 1,5 miliarde de conturi Twitter
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Elon Musk face în continuare curățenie la Twitter
Elon Musk face în continuare curățenie la Twitter
Este vorba despre conturi inactive, pe care miliardarul american vrea să le închidă.

Nimic nu-l oprește pe Elon Musk să continue operațiunea de curățenie pe Twitter. După ce a concediat jumătate din personalul grupului și s-a luat la harță cu numeroase celebrități pe care vrea să-i oblige să plătească pentru autentificare, miliardarul fantezist intenționează acum să facă să dispară profilurile nefolosite.

"Twitter va începe în curând să elibereze spațiul de profil a 1,5 miliarde de conturi", a scris Musk pe Twitter.

Scopul este de a oferi noilor utilizatori ai rețelei sociale posibilitatea de a prelua aceste nume. "Această ștergere este o chestie de la sine înțeleasă pentru acele conturi care nu au mai scris pe Twitter sau nu s-au mai conectat de ani de zile", a justificat Elon Musk într-un nou mesaj.

De la sosirea sa, miliardarul a încercat să facă rețeaua socială mai profitabilă. Astfel, a fost lansat un nou abonament la opt dolari pe lună: Blue Verified, care îmbină o formulă de plată existentă (pentru a beneficia de avantaje practice) și autentificarea conturilor, până acum gratuită și rezervată personalităților și organizațiilor.

Problema a fost că implementarea sa inițială, pe 9 noiembrie, a fost însoțită de o avalanșă de conturi false care se dădeau drept sportivi, companii și Elon Musk însuși. Acesta a fost suspendat după două zile.

Citește și Neuralink, compania medicală a lui Musk, investigată din cauza testelor pe animale

Compania de dispozitive medicale a lui Elon Musk Neuralink ar fi fost investigată pentru presupuse încălcări ale bunăstării animalelor.

Ancheta asupra Neuralink Corp - care dezvoltă un implant cerebral - a fost deschisă în SUA în urma unor plângeri din partea personalului, relatează Reuters și citat de BBC. Personalul s-a plâns că testele pe animale sunt grăbite și provoacă suferințe și decese inutile, potrivit agenției de știri.

Reuters, citând surse familiare cu ancheta și documente interne ale companiei, relatează că firma a ucis aproximativ 1.500 de animale din 2018, inclusiv porci, oi și maimuțe.

Numărul nu este neapărat un indiciu de malpraxis sau de abateri, deoarece companiile medicale de diferite tipuri folosesc în mod obișnuit animale în experimente.

Citește și Postarea cu care Elon Musk a pus pe jar Bulgaria

Un simplu tweet postat de Elon Musk inflamează Bulgaria: de la miniştri la internauţi, unii şi-l imaginează deja pe cel mai bogat om din lume păşind pe stâncile de la Belogradcik, care se înalţă deasupra celei mai sărace regiuni a Uniunii Europene, relatează marţi AFP.

O fotografie cu fortăreaţa impresionantă, sub nori ameninţători, l-a făcut pe capriciosul patron al Tesla, SpaceX şi, mai nou, al Twitter să reacţioneze în noiembrie.

"Eram sigur că este din Elden Ring", a scris el referindu-se la unul dintre jocurile sale video preferate. Fără să bănuiască unda de şoc pe care urma să o provoace în această ţară est-europeană, rareori aflată în lumina reflectoarelor.

"Dragă Elon, este în Bulgaria. Te invit să vii să vizitezi acest sit", a reacţionat Ilin Dimitrov, ministrul Turismului, imitat rapid de un alt membru al guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel