Urmărește dezbaterea live

Elon Musk vrea cu orice preț Twitter. A strâns un MUNTE de bani
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Twitter, aproape de un acord cu Elon Musk pentru vânzare
Twitter, aproape de un acord cu Elon Musk pentru vânzare
Un nou episod din povestea legată de încercările miliardarului Elon Musk de a prelua Twitter: șeful Tesla susține că are banii necesari pentru a finanța afacerea și nu se va sfii să sfideze consiliul de administrație, dacă va fi necesar pentru împlinirea visului său.

Într-un document depus la autoritatea de reglementare a bursei de valori din SUA (SEC), cel mai bogat om din lume spune că a obținut aproape 46,5 miliarde de dolari. 21 de miliarde de dolari provin din averea sa personală, evaluată de revista Forbes la 281 de miliarde de dolari, în timp ce banca Morgan Stanley s-a angajat să acorde două împrumuturi, unul de 13 miliarde, altul de 12,5 miliarde de dolari.

De asemenea, Musk intenționează să se adreseze direct acționarilor pentru a le răscumpăra acțiunile, fără a ține cont de punctul de vedere al consiliului de administrație, în cadrul unei oferte de preluare ostile. De menționat că, săptămâna trecută, consiliul de administrație al Twitter a adoptat o așa-numită clauză "pilula otrăvitoare" pentru a îngreuna preluarea.

Mai exact, dacă Elon Musk a ajuns la 15% din capitalul companiei fără aprobarea consiliului de administrație, acesta intenționează să vândă acțiunile pentru toți ceilalți acționari. "Este probabil ca domnul Musk să aleagă calea unei preluări ostile pentru a pune mai multă presiune asupra consiliului de administrație al Twitter, având deja finanțarea în vigoare", a notat Dan Ives de la Wedbush Securities pe Twitter.

Citește și Ce a făcut TESLA cu bitcoinii cumpărați? Totul a ieșit la iveală

"Pilula otrăvită a dat timp consiliului de administrație să încerce să găsească un al doilea ofertant", a continuat analistul. "Acum, telenovela va intra într-o nouă fază dacă domnul Musk va urma această cale". Potrivit New York Post, firma de capital privat Thoma Bravo a luat în considerare, de asemenea, o ofertă de cumpărare a Twitter. Executivul Tesla și SpaceX nu a confirmat că va recurge la o preluare ostilă, precizând că este o posibilitate.

Săptămâna trecută, Musk s-a oferit să cumpere, pentru 54,20 de dolari pe acțiune, rețeaua Bluebird, care are aproape 83 de milioane de abonați și este deosebit de activă. Acest lucru ar evalua compania la 43 de miliarde de dolari, față de aproximativ 36 de miliarde de dolari în prezent.

Capriciosul șef a declarat la vremea respectivă că vrea să facă din Twitter "platforma pentru libertatea de exprimare din lume". El a fost un critic vocal al moderării de către rețeaua de socializare a conținutului considerat problematic, pledând pentru metode mai transparente și mai puțin stricte. De asemenea, el a sugerat anumite modificări ale rețelei, inclusiv adăugarea unui buton de "editare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel