EMA: ÎNVINGEM PANDEMIA într-un singur mod
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Avem o singură soluție, spune EMA
Avem o singură soluție, spune EMA
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat miercuri că două vaccinuri (vaccin și rapel) sunt „vitale” pentru a oferi protecție maximă împotriva variantei Delta a coronavirusului, cerând țărilor să-și accelereze acțiunile de inoculare.

”Dovezile preliminare sugerează că ambele doze ale unui vaccin COVID-19 cu două doze ... sunt necesare pentru a oferi o protecție adecvată împotriva variantei Delta”, a spus EMA.

Respectarea cursului de vaccinare recomandat este vital pentru a beneficia de cel mai înalt nivel de protecție.

Numind-o „o variantă de îngrijorare”, EMA a declarat că tulpina Delta, detectată pentru prima dată în India, „se răspândește rapid în Europa și poate împiedica serios eforturile de control al pandemiei”.

Până la sfârșitul lunii august, această variantă va reprezenta 90% din toate cazurile de coronavirus, a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor în aceeași declarație.

„Acest lucru arată că este esențial pentru țări să accelereze programele de vaccinare, inclusiv administrarea de doze secundare acolo unde este recomandat și să închidă golurile pentru apariția în continuare a variantelor, cât mai curând posibil”, a spus EMA.

Șeful OMS, îngrozit de atitudinea unor guverne: Pandemia nu s-a teminat! 4 milioane de oameni au murit

Au existat motive întemeiate științifice potrivit cărora amestecarea diferitelor mărci vaccinuri între prima și a doua inoculare a fost sigură și eficientă împotriva COVID, a spus EMA.

Utilizarea unei astfel de strategii de vaccinare „poate permite populațiilor să fie protejate mai repede și să se utilizeze mai bine aprovizionarea cu vaccinuri disponibile”.

În prezent, EMA a aprobat trei vaccinuri cu două doze pentru utilizare în Europa: Pfizer / BionTech's Comirnaty, Spikevax al Moderna și Vaxzevria fabricate de AstraZeneca.

Un al patrulea vaccin de la Johnson & Johnson a necesitat doar o singură injecție.

Franța și Grecia s-au alăturat luni țărilor care reintroduc restricții mai stricte COVID-19 pentru a stopa creșterea infecțiilor cu varianta Delta.

Printre acestea se numără și Țările de Jos, care au anunțat revenirea, vinerea trecută, la o serie de măsuri care au fost suspendate luna trecută, după ce a crescut numărul infectărilor  în special în rândul tinerilor nevaccinați cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Vaccinurile sunt văzute ca cel mai bun mod de a permite redeschiderea economiilor, păstrând în același timp siguranța publicului. Dar lansările neuniforme ale vaccinărilor - fie prin lipsa de provizii, ezitarea la vaccinare sau răspunsuri lente ale guvernelor - amenință eforturile globale de a scăpa de pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel