Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Negocierile dintre UE și Consiliul de Cooperare al Golfului, o comunitate formată din șase țări din care fac parte EAU și Arabia Saudită, sunt în continuare blocate. Frustrați de această situație, EAU au îndemnat în mod tacit UE să înceapă discuții privind un pact comercial separat de discuțiile cu CCG, a raportat Reuters în martie.
„Am inițiat discuția, atât prin intermediul CCG, cât și bilateral, și primim sprijinul multora dintre membrii UE”, a declarat Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, ministrul comerțului din EAU pentru Reuters într-un interviu.
Acesta a declarat că fie discuțiile UE-CCG, fie cele bilaterale UE-EAU ar fi o valoroase dar a adăugat că este optimist că vor exista discuții în acest sens.
EAU, un stat influent și bogat în petrol din Orientul Mijlociu, a pledat mult timp pentru o mai mare implicare a UE în regiunea Golfului.
UE și CCG au demarat discuții comerciale în 1990 care, dacă ar fi finalizate, ar oferi companiilor din blocul european un acces mai bun la ceea ce este astăzi a șasea piață de export ca mărime a UE. Cu toate acestea, discuțiile au fost suspendate oficial în 2008.
Un acord mai amplu cu CCG ar putea deschide și mai mult accesul statelor membre ale UE la investițiile fondurilor suverane de investiții din Golf, investitori transsectoriali importanți care au o perspectivă de zeci de ani.
Dar CCG a semnat foarte puține acorduri comerciale. Acesta a finalizat un pact cu Coreea de Sud anul trecut, la 16 ani de la începerea discuțiilor, și a intrat în negocieri cu Marea Britanie în 2022.
Abu Dhabi are, de asemenea, legături strânse cu Moscova, ceea ce a atras atenția Statelor Unite, a Uniunii Europene și a altor aliați occidentali, care au presat EAU să demonstreze că ia măsuri drastice împotriva firmelor care se sustrag sancțiunilor legate de Rusia.
Al Zeyoudi a declarat că EAU se așteaptă să încheie un acord de zonă de liber schimb cu Uniunea Economică Eurasiatică, care include Rusia și Belarus, înainte de sfârșitul anului.
Ministrul a declarat că nu crede că acest lucru va afecta eforturile EAU de a urmări o relație mai strânsă cu UE.
„Vom fi întotdeauna deschiși și dornici să extindem relațiile cu oricine”, a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.