ENEL: Cum se citeşte factura şi cum afli dacă ţi s-a aplicat plafonarea/compensarea - VIDEO
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
EXCLUSIV
Ioana Krekan, manager Activare şi Facturare Enel a explicat, pentru cititorii DC Business, unde găsim pe factura de energie/gaze referiri la compensare şi plafonare.

„Pe factura noastră regăsim toate aceste informaţii, dar ce este important să ştim înainte de a ne uita pe factură este că nu ne vom încadra toţi. Sunt anumite condiţii de îndeplinit. În primul rând la partea de compensare, aceasta se aplică clienţilor pentru energie electrică ce au un consum cuprins între 28 şi 514 kW pe lună, iar aceasta este regula de la 1 februarie 2022. Până la 1 februarie, limita maximă era de 300 de kWh.

Pentru partea de plafonare, ştim că până la 1 februarie se încadrau toţi clienţii al căror preţ era peste 1 leu/kWh cu toate taxele şi TVA incluse, însă de la 1 februarie, preţul energiei electrice se plafonează la 0,8 lei/kWh cu TVA şi toate taxele incluse.

Revenind la întrebarea legată de unde regăsim aceste date în factură, sunt trei puncte în care putem să verificăm şi să regăsim informaţia legată de aceste scheme de sprijin, dacă au fost sau nu aplicate. Primul punct este pe prima pagină a facturii unde vedem în tabelul ‚detalii fiscale’ schemele de sprijin; dacă mergem în pagina 2, regăsim al doilea punct în care putem verifica: acolo este un pic mai detaliat; avem suma acordată pentru plafonare şi partea de compensare cu suma aferentă. Dacă ne dorim să intrăm mai mult în detalii, regăsim pe pagina 3 toate aceste informaţii”, a explicat Ioana Krekan pentru cititorii DC Business.

 

Ce poate face un abonat care nu găseşte aceste date

 

"Dacă nu regăseşte această plafonare sau compensare pe factură, trebuie să se uite la consumul de energie electrică şi la preţ. Dacă nu se regăseşte în acele intervale pe care le-am menţionat, atunci nu va beneficia nici de plafonare nici de compensare. Dacă în continuarea sunt nelămuriri, se poate adresa furnizorului, în cazul nostru ENEL ENERGIE / ENEL ENERGIE MUNTENIA şi ne poate adresa întrebările sale, iar noi îi vom răspunde în legătură cu ceea ce vrea să afle", a explicat, în cadrul interviului, Ioana Krekan, manager Activare şi Facturare Enel.

 

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel