Energia electrică și benzina GOLESC buzunarele. COȘMARUL românilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Se anunță o perioadă cumplită
Se anunță o perioadă cumplită
”Orban a luat, Cîțu a dat. Orban a redus prețul la combustibil cu 32 de bani la începutul anului 2020. A venit Cîțu și prețul la combustibil a crescut cu 39 de bani de la 1 ianuarie 2021 până azi”, nota, analistul Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit precizărilor sale, la 1 ianuarie, motorina costa 4,87 lei. Azi, 24 februarie costa 5,26 lei. O crestere de 8%. La benzină, calculați singuri. Până atunci, mai adaugati 0,3 puncte procentuale la inflație.

Pe de altă parte, potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în luna ianuarie electricitatea s-a scumpit cu 18,3% față de decembrie 2020. Aceste majorări de tarife au dus la o scumpire în lanț a tuturor produselor și serviciilor, în medie cu 1,33%.

Scumpiri peste scumpiri peste care vin măsurile de austeritate preconizate de Guvernul premierului Florin Cîțu și care înseamnă înghețări de pensii, salarii și nu numai. Pentru românii cu venituri mici, supraviețuirea va deveni un adevărat coșmar. 

Citește și Oficial E.ON. ÎNDEMN: NU vă grăbiți să încheiați CONTRACTE noi la energie

Ce vor face românii în aceste condiții? Soluția este una singură: strângerea curelei. Oamenii vor renunța la multe planuri, vor reduce drastic din cheltuieli. Unii nu își vor mai putea plăti, probabil, nici măcar facturile la utilități sau creditele la bancă. 

”Am mai avut această situație și în anii precedenți, atunci când aveam o inflație destul de mare – de peste 4% – însă atunci a fost o creștere de venituri spectaculoasă pentru populație și nu s-a simțit acea inflație. Oamenii au primit bani la pensie, bani la salarii – fie că vorbim de cei din mediul privat sau de la stat – și astfel nu au simțit scumpirile așa brutal. Din păcate, spre jumătatea acestui an vom avea multe nemulțumiri și lacrimi din partea populației din această perspectivă”, a comentat Adrian Câciu pentru Impact.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel