Compania anunțase anterior planuri de reducere a costurilor cu 9 miliarde de coroane (880 de milioane de dolari) până la sfârșitul anului 2023, în condițiile în care cererea încetinește pe unele piețe, inclusiv în America de Nord.
Alte reduceri de locuri de muncă, în număr de câteva mii în alte țări, vor fi probabil anunțate în zilele următoare, au declarat două surse apropiate.
Ultima dată, Ericsson a făcut reduceri importante în 2017, când a concediat mii de angajați și s-a concentrat pe cercetare pentru a scoate compania de pe pierderi.
Compania a negociat luni de zile cu sindicatul angajaților săi din Suedia cu privire la modul în care să gestioneze reducerile de costuri.
În prezent, s-a ajuns la un acord cu sindicatele suedeze cu privire la modul de gestionare a reducerilor de personal, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că societatea intenționează să facă reducerile prin intermediul unui program voluntar.
Citește și: Metale rare. A fost descoperit "cel mai mare zăcământ cunoscut din Europa”
Grupul minier suedez LKAB a anunțat joi că a identificat "cel mai mare zăcământ cunoscut" de metale rare sau pământuri rare cum se mai numesc ele, din Europa, în regiunea Kiruna din nordul Suediei.
"Acesta este cel mai mare zăcământ cunoscut de elemente de pământuri rare din partea noastră de lume și ar putea deveni un important element de bază pentru producția de materii prime critice absolut cruciale pentru tranziția ecologică", a declarat directorul general al grupului de stat, Jan Moström, într-un comunicat. Potrivit unor estimări preliminare, zăcăminte ar ascunde peste un milion de tone de metal.
Trebuie precizat că Suedia este un important producător de metale din Europa și dispune de o bază bogată de materii prime esențiale. Dar birocrația și mobilizarea locuitorilor locali întârzie adesea demararea proiectelor.
Când geologii au început să observe apariția unor falii în jurul orașului Kiruna, la nord de Cercul Polar Arctic, au apărut temeri că pământul s-ar putea prăbuși sub picioarele celor 18.000 de locuitori. În aceste condiții, s-a impus o alegere: fie închiderea celei mai mari mine subterane de minereu de fier din lume, fie mutarea orașului. S-a optat în favoarea ultimei variante, decizia fiind luată în 2004. Un proiect titanic, ce presupune relocarea unei treimi din populația din Kiruna, operațiune pentreu care compania publică Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag (LKAB), care exploatează mina din 1898, a cheltuit deja 18,4 miliarde de coroane (1,6 miliarde de euro) și a alocat încă 10,5 miliarde de coroane. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...