Eșec: Suedia nu va îndeplini obiectivele climatice
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ecologie / FOTO: Freepik
Ecologie / FOTO: Freepik
Este un semnal de alarmă transmis de Agenția pentru Protecția Mediului a Suediei.

Suedia nu va îndeplini obiectivele climatice dacă nu va lua noi măsuri politice pentru a reduce emisiile de carbon, a decretat respectiva Agenție, citată de presa occidentală. 

Într-un comunicat, experții instituției au explicată că, pe baza politicilor actuale, Suedia nu își va îndeplini nici obiectivul de emisii nete zero pentru 2045, dar nici obiectivele pe termen mai scurt, la fel cum nu va putea onoro nici angajamentele asumate față de Uniunea Europeană în privința emisiilor cu efect de seră. .

„Constatăm decizii politice puternice la nivelul UE și un lieadership clas în favoarea tranziției verzi în interiorul industriei”, a spus Stefan Nystrom, șeful departamentului pentru climă al Agenției menționate. 

„Cu toate acestea, sunt necesare decizii politice suplimentare pentru a reduce emisiile în Suedia dacă dorim să atingem obiectivele climatice”, a adăugat el.

O relaxare recentă a cerinței privind amestecul de biocombustibili cu benzină și motorină, precum și o reducere a taxelor pe combustibilii fosili, va duce la o creștere a emisiilor în 2024 și în anii următori, potrivit agenției.

Încorporarea biocombustibililor din surse regenerabile este o modalitate de a reduce emisiile auto. Guvernul suedez a declarat anul trecut că va reduce cantitatea de biocombustibili necesară, ceea ce, potrivit agenției, ar putea îngreuna îndeplinirea obiectivelor de emisii.

Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030. Agenția de mediu a declarat că Suedia ar trebui să își reducă consumul de motorină și combustibili fosili și să accelereze ritmul electrificării transporturilor pentru a-și îndeplini angajamentele față de Uniunea Europeană.

Guvernul de coaliție minoritară și susținătorii săi din parlament sunt de acord strâns cu privire la obiectivul de a atinge emisii nete zero până în 2045, a declarat Romina Pourmokhtari, ministrul climatic al Suediei, într-o declarație transmisă agenției Reuters.

"Planul de acţiune pentru climă arată ce vom implementa în acest mandat, dar nu au fost luate încă toate deciziile politice. Vor fi alte bugete", a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel