Est-europenii au încredere scăzută în vaccinuri
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Direcţia europeană pentru obţinerea vaccinului împotriva noului coronavirus este ca statele europene să plătească companiilor farmaceutice banii pentru cercetare
Direcţia europeană pentru obţinerea vaccinului împotriva noului coronavirus este ca statele europene să plătească companiilor farmaceutice banii pentru cercetare
84% dintre oameni recunosc la nivel mondial că vaccinurile sunt eficiente iar aproximativ 92% au precizat că şi-au vaccinat copilul. În unele zone din Europa nivelul încrederii este scăzut. Cel mai ridicat nivel de neîncredere este 33%, în Franţa.

Heidi Larson, directoarea Proiectului privind Încrederea în Vaccinuri de la Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală de la Londra a declarat că reţelele sociale amplifică anxietăţile. Încrederea în vaccinuri este mai ridicată în Marea Britanie decât în unele părţi din Europa, „însă Marea Britanie se află acum într-o poziţie vulnerabilă”, a afirmat ea.

Sondajul Wellcome Global Monitor, la care au participat 140.000 de persoane din întreaga lume, arată legăturile între nivelul de încredere al oamenilor în medici, asistente şi oameni de ştiinţă şi încrederea lor în vaccinuri. De asemenea, sondajul arată că neîncrederea în instituţiile guvernamentale este strâns legată de îndoieli cu privire la siguranţa vaccinurilor.

„Primul sondaj global de acest tip arată că poziţia oamenilor faţă de ştiinţă este influenţată puternic de cultura lor şi context. Trebuie să acordăm un interes mai mare acestor conexiuni dacă vrem ca toată lumea să beneficieze de ştiinţă”, a declarat Imran Khan, şeful departamentului de legături cu publicul de la Wellcome.

Costurile pentru acest vaccin sunt uriașe. Ce spune managerul de la spitalul Matei Balș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel