ANAF introduce formularul 397. Cine depune și de când
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
'NATO a renunţat ea însăși la o agendă pozitivă în relaţiile cu Rusia. Nu există o astfel de agendă. La fel cum nu există niciun semn că Alianţa Nord-Atlantică ştie cum să iasă din acest impas', a spus Gruşko, fost ambasador al Rusiei la NATO. În opinia lui, ”NATO a mers prea departe în inflamarea confruntării cu Rusia și, deocamdată, nu se vede când și unde va triuma rațiunea. Paradoxal, dar actualele relații dintre Rusia și NATO te duc cu gândul la contextul care a precedat crearea NATO”, a adăugat diplomatul rus, citat de presa locală.
Pe acest fundal, el a amintit că, în ultimul an, chheltuielile militare totale ale ţărilor NATO au depăşit o mie de miliarde de dolari, de 22 de ori mai mult decât fondurile alocate de Rusia apărării. Moscova, a subliniat Grușko, nu intenţionează să se ia la întrecere cu NATO în privința creşterii bugetelor militare, ci mizează pe 'mijloace economice, precise şi eficiente'.
Citind printre rânduri
'În ceea ce priveşte un conflict militar cu Alianţa Nord-Atlantică, toţi oamenii cu mintea limpede speră că un astfel de scenariu nu se va produce. Ar fi un dezastru pentru întreaga omenire. Sunt sigur că acest lucru se înţelege atât la Washington, cât şi la Bruxelles', a afirmat Aleksandr Gruşko. O declarație care, citită printre rânduri, poate anunța determinarea Moscovei de a renunța la vorbe și a trece la fapte. Ce poate fi? Nu neapărat un conflict militar de amploare, dar acțiuni care să amplifice și mai mult starea de tensiune la nivel global.
Citește și Avertismentul Kremlinului! Dacă ne supărați, punem armele pe voi!
Relaţiile dintre NATO şi Rusia s-au deteriorat semnificativ, ajungând la un nivel similar din perioada Războiului rece, după anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014. În plus, Kremlinul este acuzat că furnizează armament rebelilor din estul separatist al Ucrainei, de ingerinţe în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, de otrăvirea cu agent neurotoxic de tip militar a fostului spion dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în Marea Britanie, de amestec în alegerile dintr-o serie de ţări occidentale şi tentative de destabilizare a Occidentului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...
Miercuri seară, Donald Trump a...
Reacția producătorilor auto nu...
Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...
Prețurile petrolului au scăzut...
România riscă să piardă...
Agenția Națională pentru Plăți...
Leul s-a apreciat, joi, 3...
Executivul a aprobat joi...