Estee Lauder oferă 2,8 miliarde dolari pentru Tom Ford

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ar fi cea mai mare achiziție realizată de Estee Lauder
Ar fi cea mai mare achiziție realizată de Estee Lauder
Estee Lauder este aproape de un acord pentru achiziția brandului Tom Ford pentru aproximativ 2,8 miliarde de dolari (2,7 miliarde de euro), inclusiv datoriile, a relatat vineri Financial Times, citând surse familiare cu acest subiect.

Estee Lauder este aproape de un acord pentru a cumpăra brandul Tom Ford pentru aproximativ 2,8 miliarde de dolari (2,7 miliarde de euro), inclusiv datoriile, a relatat vineri Financial Times, citând surse familiare cu acest subiect.

Achiziția Tom Ford ar fi cea mai mare realizată vreodată de Estee Lauder, producătorul american de cosmetice care anul trecut a preluat controlul total al grupului canadian de produse de înfrumusețare Deciem pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Brandul de lux, fondat de designerul cu același nume, a intrat în negocieri exclusive cu Estee Lauder în cursul acestei săptămâni, iar un acord ar putea fi anunțat chiar luni, potrivit cotidianului britanic de afaceri. Ford, în vârstă de 61 de ani, originar din Austin, Texas, a înființat compania care îi poartă numele în 2005, la un an după ce a părăsit Gucci, unde a fost director de creație timp de un deceniu. Funcție pe care a exercitat-o și la casa Yves Saint Laurent după achiziționarea Gucci în 1999.

Nici Estee Lauder și nici Tom Ford nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Acțiunile Estee Lauder au crescut cu aproximativ 4% la sfârșitul zilei de vineri pe Wall Street.

Wall Street Journal a afirmat încă de la 1 august că Estee Lauder se află în discuții pentru a achiziționa brandul de modă. Cu toate acestea, același ziar a relatat la începutul lunii noiembrie că Kering se află, de asemenea, în discuții avansate pentru a cumpăra Tom Ford.

O poveste de succes 

Compania Estée Lauder a fost fondată în 1946, când Estée Lauder și soțul ei, Joseph Lauder, au început să producă produse cosmetice în New York. La început, au produs doar patru tipuri de produse: o cremă hidratantă bogată, universală, o cremă de mâini, un ulei de curățare și o loțiune pentru piele. Doi ani mai târziu, au deschis primul lor magazin la Saks Fifth Avenue din New York.

În următorii cincisprezece ani, au contribuit la diversificarea liniei de produse și la vânzarea și comercializarea produselor lor în Statele Unite. În 1960, compania lor a devenit internațională. Prima filială a fost înființată la Londra, în magazinul de îmbrăcăminte de lux Harrods. În anul următor, au deschis o nouă filială în Hong Kong.

În 1964, au lansat linia de parfumuri Aramis, care oferea parfumuri pentru bărbați și loțiuni de corp. În 1967, Estée Lauder a fost onorată pentru eforturile sale, fiind numită una dintre cele mai bune zece femei de afaceri din Statele Unite ale Americii de către editorii revistelor americane de finanțe și afaceri. Un al doilea premiu a urmat în 1968, când a primit un premiu Spirit of Achievement Award din partea Colegiului de Medicină Albert Einstein de la Universitatea Yeshiva. În același an, compania a continuat să se extindă, deschizând Clinical Laboratories Inc. și producând prima linie de parfumuri și produse cosmetice testate dermatologic și antialergic de către Estée Lauder.

Estée Lauder a devenit prima femeie din istoria companiilor de cosmetice care a introdus o a doua linie de produse pentru bărbați atunci când, în 1976, compania a început să separe linia de îngrijire a pielii în două divizii separate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic

pixel