Estee Lauder oferă 2,8 miliarde dolari pentru Tom Ford

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ar fi cea mai mare achiziție realizată de Estee Lauder
Ar fi cea mai mare achiziție realizată de Estee Lauder
Estee Lauder este aproape de un acord pentru achiziția brandului Tom Ford pentru aproximativ 2,8 miliarde de dolari (2,7 miliarde de euro), inclusiv datoriile, a relatat vineri Financial Times, citând surse familiare cu acest subiect.

Estee Lauder este aproape de un acord pentru a cumpăra brandul Tom Ford pentru aproximativ 2,8 miliarde de dolari (2,7 miliarde de euro), inclusiv datoriile, a relatat vineri Financial Times, citând surse familiare cu acest subiect.

Achiziția Tom Ford ar fi cea mai mare realizată vreodată de Estee Lauder, producătorul american de cosmetice care anul trecut a preluat controlul total al grupului canadian de produse de înfrumusețare Deciem pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Brandul de lux, fondat de designerul cu același nume, a intrat în negocieri exclusive cu Estee Lauder în cursul acestei săptămâni, iar un acord ar putea fi anunțat chiar luni, potrivit cotidianului britanic de afaceri. Ford, în vârstă de 61 de ani, originar din Austin, Texas, a înființat compania care îi poartă numele în 2005, la un an după ce a părăsit Gucci, unde a fost director de creație timp de un deceniu. Funcție pe care a exercitat-o și la casa Yves Saint Laurent după achiziționarea Gucci în 1999.

Nici Estee Lauder și nici Tom Ford nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Acțiunile Estee Lauder au crescut cu aproximativ 4% la sfârșitul zilei de vineri pe Wall Street.

Wall Street Journal a afirmat încă de la 1 august că Estee Lauder se află în discuții pentru a achiziționa brandul de modă. Cu toate acestea, același ziar a relatat la începutul lunii noiembrie că Kering se află, de asemenea, în discuții avansate pentru a cumpăra Tom Ford.

O poveste de succes 

Compania Estée Lauder a fost fondată în 1946, când Estée Lauder și soțul ei, Joseph Lauder, au început să producă produse cosmetice în New York. La început, au produs doar patru tipuri de produse: o cremă hidratantă bogată, universală, o cremă de mâini, un ulei de curățare și o loțiune pentru piele. Doi ani mai târziu, au deschis primul lor magazin la Saks Fifth Avenue din New York.

În următorii cincisprezece ani, au contribuit la diversificarea liniei de produse și la vânzarea și comercializarea produselor lor în Statele Unite. În 1960, compania lor a devenit internațională. Prima filială a fost înființată la Londra, în magazinul de îmbrăcăminte de lux Harrods. În anul următor, au deschis o nouă filială în Hong Kong.

În 1964, au lansat linia de parfumuri Aramis, care oferea parfumuri pentru bărbați și loțiuni de corp. În 1967, Estée Lauder a fost onorată pentru eforturile sale, fiind numită una dintre cele mai bune zece femei de afaceri din Statele Unite ale Americii de către editorii revistelor americane de finanțe și afaceri. Un al doilea premiu a urmat în 1968, când a primit un premiu Spirit of Achievement Award din partea Colegiului de Medicină Albert Einstein de la Universitatea Yeshiva. În același an, compania a continuat să se extindă, deschizând Clinical Laboratories Inc. și producând prima linie de parfumuri și produse cosmetice testate dermatologic și antialergic de către Estée Lauder.

Estée Lauder a devenit prima femeie din istoria companiilor de cosmetice care a introdus o a doua linie de produse pentru bărbați atunci când, în 1976, compania a început să separe linia de îngrijire a pielii în două divizii separate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel