Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Cei şase sunt foşti angajaţi ai sucursalei estoniene a băncii daneze, care între timp a fost închisă, a anunţat luni biroul procurorului general.
Cinci bărbaţi şi o femeie sunt acuzaţi că au spălat cel puţin 1,6 miliarde de dolari şi 6 milioane de euro (6,5 milioane de dolari) între 2007 şi 2015. În acest fel, ei ar fi ascuns proprietarii fondurilor de origine presupus infracţională, se arată în comunicat.
Potrivit procurorului Maria Entsik, acuzaţii ar fi înfiinţat propria lor afacere de spălare de bani, pe care au ascuns-o de alte departamente ale băncii.
De asemenea, potrivit actului de acuzare, anchetatorii au primit informaţii despre infracţiuni anterioare prin cooperare internaţională. Aceste infracţiuni au fost comise în Rusia, Azerbaidjan, Georgia, Elveţia, SUA şi Iran.
Danske Bank a ajuns pe prima pagină a ziarelor în urmă cu câţiva ani din cauza scandalului de spălare de bani de la sucursala sa din Estonia, iar cazul a dus la anchete împotriva băncii în mai multe ţări.
Banca a recunoscut deficienţe care au dus la spălarea, între 2007 şi 2015, a aproximativ 200 de miliarde de euro prin intermediul filialei sale estoniene.
Citește și Șeful JP Morgan despre falimentele din domeniul bancar: Nu este clar când se va termina
Turbulențele financiare care au dus la prăbușirea Silicon Valley Bank în SUA și Credit Suisse în Europa nu s-au încheiat încă, iar efectele sale se vor resimți ani de zile, a avertizat șeful celei mai mari bănci americane.
Într-o scrisoare anuală adresată acționarilor JP Morgan, Jamie Dimon a declarat că falimentul SVB de luna trecută și preluarea Credit Suisse de către rivalul său UBS, intermediată de guvernul elvețian, au subminat încrederea în sistemul bancar.
"În momentul în care scriu această scrisoare, criza actuală nu s-a încheiat încă și, chiar și atunci când va fi în spatele nostru, vor exista repercusiuni ale acesteia pentru anii următori", a spus el.
Deși a sugerat că există diferențe marcante față de criza financiară din 2008, Dimon, care este președinte și director general al JP Morgan din 2006, a sugerat că riscurile pentru piață au fost "ascunse dar la vedere", într-o aluzie la adresa autorităților de reglementare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...