Eugen Teodorovici. Nu există nicio gaură la bugetul de stat
Autor: Mara Ivan | 14 noi 2019, 16:21
Eugen Teodorovici, interviul zilei la DC News și DC Business / video
Eugen Teodorovici, interviul zilei la DC News și DC Business / video
Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, a răspuns acuzațiilor lansate de actualul ministru, Florin Cîțu, potrivit căruia ceea ce a găsit la instituția în fruntea căruia a fost numit depășește cele mai pesimiste așteptări. Cîțu a mai spus că cifrele arată cum România a fost condusă, în ultimii ani, după două bugete, așa cum Al Capone folosea două registre, unul pentru Fisc, altul pentru el.

„Sunt Al Capone cum este domnul Cîțu șeful FBI”, a spus Teodorovici, declarându-se profund dezamăgit și mâhnit pentru faptul că domnul Cîțu nu știe să citească un buget.

Referitor la gaura pe care dânsul spune că a găsit-o în bugetul României. Gaură să înţeleg că e ceva ce lipseşte, eventual poate să se exprime vizavi de deficitul bugetului de stat. Am văzut că s-au făcut trimiteri la execuţia la zece luni, cu toate că datele oficiale încă nu sunt colectate la nivelul Ministerului de Finanţe, aşa că este un semn de întrebare vizavi de situaţia corectă despre finanţele României. Domnul Vasile Cîţu a prezentat o situaţie din slide-urile domniei sale unde prezintă parţial sau trunchiat o execuţie când la 9 luni, când la 10 luni", a declarat Eugen Teodorovici.

Citește și Florin Cîțu: România a fost condusă după două bugete.

El a precizat că, dacă luăm anul 2019, există 21,7 miliarde de lei venituri și 21 de miliarde cheltuieli, deci nu există nicio gară. Teodorovici a arătat, de asemenea, că ANAF a colectat mai multe venituri decât în 2018.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe