Înainte ca situația să devină cu adevărat clară, înainte ca tendința să devină relevantă, moneda unică ar trebui să evoluția ei ascendentă, cu 1,1250 de dolari ca obiectiv pe termen scurt, a precizat specialistul. Zvonul potrivit căruia Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea majora rata dobânzilor cu doar 25 de puncte de bază în luna mai a avut un impact asupra monedei euro, „dar nu este sigur că această presupunere este justificată, având în vedere modul contradictoriu în care majoritatea oficialilor BCE s-au exprimat în ultima vreme”.
Pe de altă parte, dolarul a scăzut joi la cel mai scăzut nivel față de euro de la începutul lunii aprilie 2022, după ce indicele prețurilor de producător PPI din Statele Unite s-a contractat.
Ideea că încetinirea inflației va permite Rezervei Federale SUA (Fed) să-și revizuiască deciziile privind rata dobânzii de referință a făcut ca dolarul să piardă 0,63%, coborând, pe parcursul zile, până la 1,1060 de dolari pentru un euro.
Lira sterlină a crescut cu 0,29%, până la 1,2521 dolari, un maxim al ultimelor zece luni.
Prețul aurului a câștigat 1,43%, urcând la 2.043,61 dolari/uncie, apropiindu-se, din nou, de maximul istoric atins în august 2020, când a atins 2.075,47 dolari/uncie.
Prețurile de producție au scăzut cu 0,5% în decurs de o lună, după ce au pierdut 0,1% în februarie, potrivit indicelui publicat de Departamentul Muncii al SUA.
Citește și Avertismentul FMI: Ritmul de creștere a datoriei publice îngrozește
Datoria publică este mai mare şi creşte mai rapid decât se preconiza înainte de pandemie, impulsionată în principal de SUA şi China, primele două economii ale lumii, a declarat miercuri principalul expert fiscal de la Fondul Monetar Internaţional, Vitor Gaspar, transmite Reuters.
60% din ţări sunt aşteptate să înregistreze o scădere a raportului datorie publică/Produs Intern Brut până în 2028, după creşterile care au avut legătură cu COVID, însă un număr semnificativ de mari economii, inclusiv Brazilia, China şi SUA, se confruntă cu o creştere rapidă a raportului datorie-PIB... Citește mai departe AICI
Citește și De ce spectrul recesiunii continuă să îngrijoreze. Explicații
Piața forței de muncă, sectorul industrial, evoluția prețurilor la petrol, convulsii sociale, criza bancară, iar lista poate continua. Iar concluzia este una singura: economia lumii continuă să îngrijoreze. Iar scenariul unei recesiuni a pentru marile puteri nu dispare din previziunile analiștilor.
Într-un studiu publicat zilele trecute, Fondul Mondial Internațional trăgea un nou semnal de alarmă, avertizând că, după criza bancară, ale cărei efecte nu s-au atenuat suficient pentru a răsufla ușurați, un nou pericol se prefigurează la adresa stabilității financiare mondiale. Este vorba despre sectorul non-bancar, care reprezintă acum jumătate din activele întregului sistem financiar global. Un domeniu care, subliniau experții FMI, dacă nu va beneficia de reglementări mai stricte, riscă să provoace altă criză. ... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...