Eventuala restructurare a Guvernului, decisă de premier după Paște
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că în coaliţia de guvernare s-a decis ca după sărbători premierul Viorica Dăncilă să prezinte dacă doreşte să vină în Parlament cu o schimbare a structurii Guvernului sau dacă doreşte să continue cu interimatul la ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, informează Agerpres.

"Am avut o discuţie luni în coaliţie, PSD-ALDE, i-am prezentat doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă care este majoritatea în Parlament, majoritate pe care noi am obţinut-o când am format Parlamentul după alegeri şi în toţi aceşti ani şi am stabilit cu doamna prim-ministru să hotărască dumneaei, merge în continuare pe această variantă cu remanierea sau vine cu o propunere în Parlament. Oricum, după ziua de ieri, când abia seara preşedintele a ieşit şi ne-a spus ceea ce bănuiam cu toţii, că nu este de acord cu ţinuta unora, nu mai era timp pentru a se rezolva procedurile parlamentare pentru a veni la votul de astăzi şi atunci a rămas ca doamna prim-ministru să se gândească în perioada de sărbători dacă vrea să vină în Parlament sau dacă vrea să continue cu interimatul încă 45 de zile", a spus Dragnea, la Parlament.

El a subliniat că "nu este problemă cu majoritatea" în Parlament.

"Nu există termenul de restructurare în Constituţie. Este vorba de remaniere, care se face prin Parlament dacă se modifică structura. (...) Nu este problemă cu majoritatea. În situaţia în care un Guvern, primul ministru vine în Parlament pentru a face o remaniere prin care să şi schimbe structura Guvernului sau configuraţia politică, restructurarea este un proiect de hotărâre. Guvernul vine în Parlament şi spune Parlamentului care l-a învestit anterior că vrea să schimbe structura, Parlamentul poate să fie de acord cu acea propunere, ceea ce înseamnă că Guvernul are o structură schimbată şi se duce la Cotroceni pentru a semna pentru noii miniştri, eventual, în cazul în care Parlamentul spune noi te-am învestit cu o anumită structură şi noi considerăm pentru că noi ţi-am dat votul de învestitură că propunerea ta ca prim-ministru nu este bună rămâi tot cu structura veche şi nu suntem de acord cu această hotărâre, deci nu pică Guvernul în niciun fel de situaţie", a spus Dragnea.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut propunerile pentru miniștrii interimari

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi seară preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall în funcţia de ministru interimar al Justiţiei, a ministrului Eugen Teodorovici - ministru interimar al Fondurilor Europene şi a ministrului Radu Ştefan Oprea - ministru interimar pentru Românii de Pretutindeni. Decizia premierului survine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a respins propunerile făcute de Guvern pentru remanierea guvernamentală, șeful statului precizând că primul-ministru are două variante: face noi propuneri sau desemnează miniștri interimari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 


pixel