"Ceea ce are Armata României în dotare asigură interoperabilitatea cu celelalte structuri participante, cele 25 de state şi cele 35 de structuri NATO participante la acest exerciţiu. Acesta este considerat cel mai mare exerciţiu NATO de comunicaţii şi informatică, este un exerciţiu tehnic, de evaluare şi testare a interoperabilităţii C4ISR, care se desfăşoară în conformitate cu doctrinele şi procedurile NATO", a spus Valentin Becheru, marţi, într-o conferinţă de presă.
România a mai găzduit acest exerciţiu şi în anul 2016, însă, potrivit şefului Comandamentului comunicaţiilor şi informaticii, tehnologia a evoluat foarte mult.
Exerciţiul ''Steadfast Cobalt'', la care participă peste 1.200 militari români şi străini din 35 de structuri din domeniul sistemelor de comunicaţii şi informatică ale NATO (CIS), are ca scop testarea, verificarea şi validarea interoperabilităţii sistemului C4ISR (Comandă Control Comunicaţii Informatică Informaţii Supraveghere şi Cercetare).
Citește și: Alertă pentru NATO. Planul care le-a reușit rușilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Programele Rabla și Rabla Plus,...
Lucara Diamond Corp. a anunțat...
Președintele Klaus Iohannis a declarat că va chema la...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Un jurnalist britanic a șocat...
Administrația Fondului pentru...
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Dumitru Nancu, directorul...
Curtea Supremă a SUA a anunțat...
Algeria a fost mereu marea...
Rezerva Federală a SUA (Fed) a...
Acționarii Băncii Transilvania...
În ultima ședință a actualului...
Târg de Crăciun la MADR.
Premierul Ungariei, Viktor...
Danemarca a avertizat că marina...
Grupaj de știri.
Centrala electrică Mintia...