EximBank garantează un credit de 5 milioane lei acordat Noodle Pack de CEC Bank
Autor: Mara Ivan | 08 noi 2021, 14:44
EximBank şi CEC Bank au structurat un pachet financiar
EximBank şi CEC Bank au structurat un pachet financiar
EximBank şi CEC Bank au structurat un pachet financiar care securizează necesarul de lichidităţi pentru activitatea curentă a lanţului de restaurante Noodle Pack, cu acţionariat 100% românesc, a anunţat luni banca

Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 5 milioane de lei de la CEC Bank, garantat de EximBank în proporţie de 90%, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată societăţilor mari şi IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 milioane de lei în 2019.

"Contextul pandemic pe care-l traversăm este unul dificil pentru Noodle Pack, aşa cum este pentru orice companie din HoReCa. Noi am ales însă să folosim această perioadă complicată pentru consolidare organizaţională şi strategică, iar acest pachet financiar ne sprijină în mod consistent în vederea atingerii obiectivelor noastre ambiţioase. În ciuda pandemiei, încercăm să fructificăm fiecare oportunitate astfel că intenţionăm să continuăm seria de noi deschideri şi inaugurări de restaurante la nivel naţional şi internaţional. Cu fiecare nouă deschidere, vrem să ajungem cât mai aproape de toţi cei care iubesc brandul Noodle Pack, urmând ca la începutul anului 2022 să deschidem şi primul Drive Thru din reţea", au spus fondatorii Noodle Pack.

Noodle Pack SRL a fost înfiinţată la finele anului 2014, la Cluj Napoca, de antreprenorii Samuel Hanuseac şi Daniel Tişea, şi a devenit în timp un jucător recunoscut pe piaţa restaurantelor cu concept QSR (quick service restaurant) din România. În prezent, reţeaua Noodle Pack numără 31 de puncte de lucru, din care 25 locaţii proprii şi 6 în regim de franciză (majoritatea în marile centre comerciale), produsele sale fiind disponibile şi prin intermediul platformelor de livrare. Din 2020, Noodle Pack s-a extins şi internaţional, prin deschiderea de restaurante în regim de franciză la Sofia (Bulgaria) şi Budapesta (Ungaria), iar planurile de extindere internaţională vizează cu prioritate Europa. Compania are peste 250 de angajaţi şi a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 31,6 milioane de lei.

Citește și Eximbank: Programul financiar de susţinere a companiilor mari se prelungeşte

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul Programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român. Astfel, societăţile comerciale pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie pe piaţa din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 41,25 miliarde lei, la sfârşitul lui 2020. CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească, care oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi phone-banking (Tele CEC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Secretarul de stat Antony Blinken a ajuns la Bucureşti

Vizită importantă la Bucureşti a oficialului american.

Nestlé și-a prezentat noile obiective pentru 2025

Gigantul alimentar Nestlé și-a prezentat marți noile...

Şedinţă de Guvern, 29 noiembrie. Proiectele zilei

Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței...

MAE, atenţionare de călătorie în Belgia

Atenţionare de călătorie MAE: Belgia - Greva...

FNGCIMM a finalizat procesul de descentralizare

FNGCIMM a finalizat procesul de descentralizare...

Crossuri externe