Această rară declaraţie comună a celor mai importanţi consilieri în domeniul sănătăţii în guvernele Angliei, Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord susţine declaraţia premierului britanic Boris Johnson care a spus recent că revenirea copiilor la şcoală reprezintă o prioritate naţională.
''Foarte puţini copii sau adolescenţi, dacă nu chiar niciunul, vor avea de suferit pe termen lung din cauza COVID-19 exclusiv ca urmare a mersului la şcoală'', au notat semnatarii declaraţiei. ''Aceasta trebuie comparată cu certitudinea prejudiciului pe termen lung pentru mulţi copii şi tineri care nu frecventează şcoala'', au precizat reprezentanţii Chief Medical Officers (CMO) în declaraţia comună publicată sâmbătă seară.
Dovezile au demonstrat că imposibilitatea participării la cursuri a condus la creşterea inegalităţilor şi reducerea oportunităţilor şi poate exacerba problemele de sănătate fizică şi psihică, se precizează în declaraţie. Pe de altă parte, există dovezi clare ale unei rate foarte reduse a cazurilor de îmbolnăvire gravă la copii, chiar dacă aceştia contractează COVID-19, şi totodată un risc excepţional de mic de deces.
''Procentul cazurilor simptomatice care necesită spitalizarea este estimat la 0,1% pentru copiii cu vârste între 0 şi 9 ani şi la 0,3% în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani, în comparaţie cu o rată de spitalizare de peste 4% în Marea Britanie pentru populaţia generală'', se notează în document.
Citește și Vicepremierul României: Eu o să vă spun ce pregăteşte Guvernul
Premierul britanic Boris Johnson a declarat că redeschiderea şcolilor este un imperativ social, economic şi moral, insistând că unităţile de învăţământ vor putea funcţiona în siguranţă, în pofida pandemiei de COVID-19. Sunday Times a relatat luna aceasta că Boris Johnson a dispus o campanie de relaţii publice pentru a asigura deschiderea şcolilor la timp.
În mod separat, consilierul medical şef al Angliei a fost citat spunând că ar fi o ''prostie'' ca lumea să se bazeze pe un vaccin contra coronavirusului, gata de utilizat anul acesta. ''Cred că, dacă aşteptăm cu nerăbdare un an, şansele sunt mult mai mari decât dacă aşteptăm cu nerăbdare şase luni şi trebuie să ţinem cont de un astfel de interval de timp", a declarat Chris Whitty pentru Sky News. ''Aşadar, în ceea ce priveşte planificarea pentru iarna următoare, ar fi o prostie să ne bazăm planurile pe faptul că vom avea un vaccin'', a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...