Expert OMS: Există riscul apariției unei noi variante de coronavirus în România
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
OMS, despre COVID-19: Situaţia va fi dificilă cel puţin trei luni de-acum înainte
OMS, despre COVID-19: Situaţia va fi dificilă cel puţin trei luni de-acum înainte
Există un risc ridicat ca în țara noastră să apară o nouă variantă de coronavirus. Avertismentul vine din partea expertului trimis de Organizația Mondială a Sănătății în România și are legătură cu rata de vaccinare de la noi.

Acesta susține că mutațiile au apărut în zonele în care procentul de imunizare a populației a fost foarte mic. Biilanțul arată că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat aproape 9.000 de noi infectări, iar numărul deceselor se apropie de 490.

"Fiecare viață contează, suntem aici să salvăm vieți și generațiile viitoare. E momentul să fim împreună. Este un război împotriva virusului, este un război mondial. Este o pandemie. Trebuie să fim un scut. Dacă suntem ca un zid, întreg virusul nu se va putea infiltra.

Dar dacă avem găuri în zid, va pătrunde și se va schimba. În toate comunitățile în care nu este o rată mare de vaccinare vedem variante noi, mutații. Desigur că se poate întâmpla și aici (în România, n.r.). S-a întâmplat în India, în Marea Britanie, în alte țări. Am văzut asta. Este un risc. În fiecare loc în care nu luptăm toți împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel