Experți britanici: OMICRON, de 16 ori mai periculos decât ”delta”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un ultim studiu al expertilor britanici
Un ultim studiu al expertilor britanici
Riscul de a reinfectare cu virusul SARS-CoV-2 în timpul valului pandemic provocat de răspândirea tulpinei omicron a fost, în Marea Britanie, de 16 ori mai mare decât în pe durata valului delta, a anunțat Serviciul Național de Statistică din Marea Britanie.

Cercetătorii au examinat datele din perioada de dominanță omicronică, de la 20 decembrie 2021 la 9 ianuarie 2022, și au constatat că persoanele vaccinate și revaccinate împotriva COVID-19, indiferent de serul folosit în acest scop au fost mai puțin susceptibile de fi testate pozitiv decât cele nevaccinate.

"Cu toate acestea, vaccinul a fost mai puțin eficient decât înainte", a precizat sursa citată. Rezultatele studiului au arătat că, între 2 iulie 2021 și 9 ianuarie 2022, persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului au fost de aproximativ două ori mai susceptibile de a fi reinfectate cu COVID-19 decât persoanele complet vaccinate.

Aceste informații vin în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că, la nivel mondial, oamenii sunt cu 20% mai susceptibili de a fi infectați cu coronavirus. Mai mult de 18 milioane de persoane au fost infectate în șapte zile (10-16 ianuarie). 

Citește și Bilanț COVID-19. Peste 16.500 de cazuri noi și 387 de minori spitalizați

În altă ordine de idei, oamenii de știință de la Centrul pentru Dezvoltare Durabilă din Stockholm au declarat că poluarea antropică a atins niveluri periculoase pentru stabilitatea ecosistemelor naturale, relatează The Guardian. 

Potrivit experților, materialele plastice și peste 3,5 mii de substanțe chimice sintetice, inclusiv pesticide, compuși industriali și antibiotice, trezesc o vie îngrijorare. Poluarea chimică a depășit o "graniță planetară" care indică limitele stabilității ecosistemelor naturale care au persistat în ultimii 10.000 de ani. De exemplu, pesticidele ucid insectele care sunt esențiale pentru supraviețuirea plantelor și a animalelor care se hrănesc cu ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel