Experții israelieni au găsit COMOARA! Nu au știut de existența ei
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Foarte multe obiecte de mare valoare
Foarte multe obiecte de mare valoare
O echipă de voluntari condusă de experți de la Israel Antiquities Authority a descoperit, în largul coastei Israelului din Marea Mediterană, un adevărat depozit de comori, care au o vechime de cel puțin 1.600 de ani, informează Express.co.uk.

Orașul Cezareea, Keysaria de astăzi, a fost construită pe locul unui port antic. Construit sub privirea atentă a lui Irod cel Mare, (a fost rege al Iudeei și subordonat Romei, fiind cunoscut pentru amplele sale proiecte din Ierusalim și din alte părți ale lumii antice) orașul antic a jucat rol de capitală provincială a Iudeii Romane.

Între secolele I și VI, portul a înflorit ca un centru timpuriu al creștinismului, dar a fost distrus în timpul raidurilor musulmane din anul 640. Astăzi găzduiește numeroase ruine din epoca romană, inclusiv un amfiteatr bine conservat și Parcul Național Cezareea.

Pentru prima dată, arheologii marini au descoperit un piedestal de statuie romană în acest loc în urmă cu 8 ani. Probabil, artefactul găsit a marcat, odinioară, intrarea în portul din apropierea farului Turnul Otoman. Acum au revenit pentru continuarea cercetărilor. Și pentru că veni vorba, respectivul far poate fi văzut și astăzi lângă portul de agrement Akko.

Citește și Miliardari zgârciți. Cred că unele produse nici nu trebuie cumpărate

În timpul lucrărilor din adâncul mării, arheologii au descoperit inclusiv epava unei nave comerciale romane din secolul al IV-lea, ale cărui resturi fuseseră răspândire de curenții subacvatici. Printre artefactele găsite se număra o ancoră bine conservată și o încărcătură prețioasă cu o greutate de o tonă și jumătate.

Ca parte a încărcăturii, oamenii de știință au găsit fragmente de sticlă brută, figurine din bronz și foarte multe monede de aur și argint. Nava a plecat cel mai probabil din portul Golfului Napoli din Italia într-o călătorie în estul Mediteranei. A trebuit să acosteze în Cezareea pentru a descărca marfa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel