Explozie a cererii de călătorii cu avionul
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Cererea mondială de călătorii cu avionul a crescut cu peste 76%, în iunie.

Cererea mondială în sectorul transportului aerian a crescut 76,2% în iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, impulsionată de ridicarea în mare parte a măsurilor sanitare impuse de pandemie, însă nu a revenit la cifrele de dinainte de criză, a anunţat, joi, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), citată de agenţia EFE.

Traficul aerian în iunie a fost la un nivel de 70,8% din cel anterior pandemiei, conform ultimului raport lunar al organizaţiei, care grupează o mare parte din companiile aeriene.

"Cererea de călătorii cu avionul se menţine ridicată. După doi ani de izolare şi restricţii la graniţe, lumea profită de libertatea de a călători", a declarat directorul general al IATA, Willie Walsh.

Îmbunătăţirea rezultatelor în iunie a fost notabilă în special în ceea ce priveşte traficul internaţional, unde cererea globală s-a majorat cu 229,5% faţă de iunie 2021, impulsionată în special de ridicarea restricţiilor în zona Asia-Pacific, deşi este încă la 65% din nivelul prepandemie.

În această regiune, cererea de zboruri internaţionale a avut un avans interanual de 492%, în timp ce în Europa a crescut cu 234,4%, în Orientul Mijlociu cu 246,5%, în America de Nord cu 168,9%, în America Latină cu 136,6% şi în Africa cu 103,6%.

Cererea pe piaţa internă a avut o creştere mai modestă, de 5,2%, cu multe fluctuaţii din cauza situaţiilor sanitare şi economice din marile pieţe.

Astfel, în timp ce în India a crescut cu 264,4% şi în Japonia cu 146,4%, în SUA avansul a fost de 8,7%, iar în China a scăzut cu 45%, deoarece a aplicat în continuare anul acesta restricţii intense de mobilitate din cauza Covid.

"S-au confirmat predicţiile că ridicarea restricţiilor va dezlănţui cererea de călătorii reprimată", a subliniat Walsh, care, pe de altă parte, a recunoscut provocările pe care această creştere a călătoriilor le-a declanşat pe multe aeroporturi, ceva ce, a estimat el, va continua pe termen scurt.

"Un motiv pentru a continua să fie arătată o oarecare flexibilitate în normele de utilizare a sloturilor", a afirmat şeful IATA, care reclamat în acest sens Uniunea Europeană care nu a reintrodus încă cerinţele de utilizare a acestor sloturi de dinainte de pandemie, citează Agerpres.

 

Citeşte şi: Atenţionare de călătorie în Spania. Grevă a unei mari companii aeriene

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească înspre şi dinspre Regatul Spaniei, pe cale aeriană, că sindicatul SEPLA al piloţilor companiei aeriene Easyjet a anunţat organizarea unei greve în perioadele 12-14, 19-21 şi 27-29 august.

În acest context, pot exista blocaje ale curselor aeriene operate de această companie aeriană.

Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând paginile de internet de specialitate şi oficiale şi/sau contactând direct operatorul de zbor, în vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluat de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

Consulatul General al Românei la Madrid: +34 669.362.202;

Consulatul General al Românei la Barcelona: +34 661.547.853;

Consulatul General al Românei la Sevilla: +34 648.212.169;

Consulatul General al Românei la Bilbao: +34 608.956.278;

Consulatul Românei la Castellon de la Plana: +34 677.842.467;

Consulatul Românei la Ciudad Real: +34 609.513.790;

Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474;

Consulatul Almeria: +34 682.733.408.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă şi consultarea paginilor de Internet: www.easyjet.com, madrid.mae.ro , www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel