Majoritatea maşinilor exportate au fost cu motor pe benzină (64% din exporturile de maşini în afara UE), cu motor pe motorină (22%), precum şi vehicule electrice şi hibride (14%). În privinţa importurilor, mai mult de jumătate au fost cu motor pe benzină (53%), vehicule electrice şi hibride (30%), cu motor pe motorină (18%).
În cazul celor 725.000 de modele electrice şi hibride exportate, aproape jumătate au fost vehicule electrice hibride fără încărcare la priză (49%), câte un sfert vehicule exclusiv electrice (27%) sau vehicule electrice hibride cu încărcare la priză (24%). Dintre cele 892.000 modele electrice şi hibride importate, jumătate au fost vehicule electrice hibride fără încărcare la priză (45%), o treime vehicule exclusiv electrice (34%), restul fiind vehicule electrice hibride cu încărcare la priză (16%).
Citește și: Semnal de alarmă pentru autoritățile române: ALITALIA, pe butuci. Planurile Romei
În pofida scăderii semnificative a comerţului, în urma restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus, exporturile şi importurile UE de vehicule electrice hibride şi-au continuat creşterea graduală.
Comparativ cu 2017, exporturile în afara UE de vehicule electrice hibride au crescut de aproape cinci ori, de la 150.000 de modele exportate în 2017 la 725.000 în 2020, în timp ce importurile aproape s-au triplat, de la 301.000 maşini importate în 2017 la 892.000 în 2020.
În 2020, principalele destinaţii ale exporturilor UE de vehicule electrice hibride au fost Marea Britanie (39% din maşinile exportate), Statele Unite (16%), Norvegia (10%) şi China (9%).
Aproape jumătate din vehiculele electrice hibride importate de UE au venit din Japonia şi Statele Unite (fiecare cu 23% din maşinile importate), urmate de Coreea de Sud (15%), Marea Britanie (14%), Turcia (10%) şi China (9%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scăderile înregistrate la Bursă...
ANAF a pus în dezbatere o nouă prevedere legislativă...
Laurențiu Neculaescu,...
Preţul cafelei a urcat vineri...
Banca Națională a României a...
Franklin Templeton, renunță la...
Este oare aceasta cea mai...
Datoria administrației publice, cunoscută și ca datoria...
Date publicate de Banca Națională a României.
Guvernul ne-a promis că va...
Băncile comerciale nu au participat vineri la sesiunea...
Pe fondul incertitudinii totale...
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, la Palatul...
O anchetă preluată de Reuters...
Dumitru Nancu, directorul...
Analistul financiar Adrian...
O mișcare strategică a premierului Ungariei.
Vineri, 29 noiembrie, de la ora 12:00, Laurențiu...
Începutul zilei aduce subiecte fierbinți din economie,...
Opec+, alianța condusă de...
Mai multe țări europene au...
România se află din nou în topul prețurilor la energie...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Mediul de afaceri din România...