Unitatea de producție va fi pusă în conservare, iar în viitorul apropiat se va întrerupe și activitatea de ambalare a zahărului importat din Ucraina. Această măsură vine ca urmare a interzicerii de către Ucraina a exportului de zahăr, interdicție ce a intrat în vigoare începând de luni, 5 iunie.
"Motivul este foarte simplu: nu am reușit să ajungem la un acord și fermierii nu au avut suprafețele pregătite pentru a cultiva în zona Brașov, Covasna și Harghita în acest an. Cei care au cultivat sfeclă de zahăr în zona Brașov - Harghita - Covasna au semnat contracte cu noi și sfecla va fi procesată la fabrica de zahăr din Luduș. Acolo vom realiza prelucrarea în acest an, deoarece împreună cu fermierii din zona Mureșului am reușit să obținem o suprafață mică în comparație cu așteptările noastre, dar numai pentru fabrica din Luduș", a explicat Mihaela Neagu, directorul general al Best Achiziții, pentru Radio Brasov.
Te-ar putea interesa și:
Prețurile la alimente, la cel mai jos nivel din ultimii doi ani
După o creștere în aprilie, prețurile mondiale la alimente au scăzut în mai, acest lucru fiind datorat scăderii prețurilor la majoritatea cerealelor, uleiurilor vegetale și produselor lactate, a anunțat vineri Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO).
Indicele FAO al prețurilor la alimente a înregistrat o medie de 124,3 puncte în luna mai, în scădere cu 2,6% față de aprilie.
Indicele FAO al prețurilor la alimente este un indice ponderat în funcție de schimburile comerciale, care urmărește prețurile de pe piața internațională a cinci mari grupe de produse alimentare.
Indicele prețurilor cerealelor a scăzut cu 4,8% de la o lună la alta în luna mai, condus de scăderi de 9,8% la nivelul prețurilor mondiale la porumb și de 3,5% la grâu, potrivit agenției ONU pentru alimentație.
Indicele prețurilor la uleiurile vegetale a scăzut cu 8,7% față de luna precedentă, reflectând scăderea prețurilor la uleiurile de palmier, soia, rapiță și floarea-soarelui.
Indicele prețurilor produselor lactate a scăzut cu 3,2% în aceeași perioadă, condus de o scădere abruptă a prețurilor internaționale la brânză. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...