Facebook şi-a exprimat aceste temeri înaintea întâlnirilor pe care directorul său executiv Mark Zuckerberg le are luni la Bruxelles cu comisarul european pentru concurenţă Margrethe Vestager, responsabilă şi cu sectorul digital, şi cu comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.
Cei doi comisari europeni urmează să anunţe miercuri propuneri ce au ca obiectiv exploatarea potenţialului de date industriale ale UE şi combaterea dominaţiei Facebook, Google şi Amazon. Ei vor mai propune şi reguli care să guverneze folosirea inteligenţei artificiale, în special în sectoare cu grad ridicat de risc, precum sănătatea şi transporturile. Alte reguli vor fi anunţate în lunile următoare. Referindu-se la posibilitatea ca UE să poată trage la răspundere companiile de internet pentru ''discursuri care incită la ură'' şi alte postări ilegale pe platformele lor, Facebook consideră că o asemenea iniţiativă ignoră însăşi natura internetului.
Citește și Facebook amână lansarea aplicaţiei de întâlniri online în Europa
''O astfel de restricţie va îngrădi atât inovaţia, cât şi libertatea de exprimare (...) Adaptarea în online a normelor ce reglementează discursul offline ar putea fi insuficientă'', menţionează Facebook într-un document propriu pe tema acestor discuţii, sugerând ca în locul măsurilor preconizate autorităţile să solicite companiilor crearea unui sistem de raportare a conţinuturilor şi să definească ce înseamnă ''conţinut ilegal''.
De asemenea, Facebook dezaprobă solicitarea ca reţelele de socializare să retragă în maxim 24 de ore de la postare conţinuturile considerate a fi ''discurs de ură'', sugerând că reglementările trebuie să asigure un echilibru între libertatea de exprimare şi respectarea intimităţii. Mai mult, Facebook face referire şi la limitările tehnologice în evaluarea conţinuturilor online şi insistă ca societăţile de internet să-şi menţină flexibilitatea inovaţională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...