Factura la gaze. Chirițoiu: Diferenţele ar putea urca la 100 - 200 de lei

Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Cum explică lucrurile șeful Consiliului Concurenței
Cum explică lucrurile șeful Consiliului Concurenței
Furnizorii de gaze şi electricitate vor avea în oferta lor şi contracte mai avantajoase o dată cu liberalizarea pieţei şi este important să convingem cât mai mulţi oameni să treacă în contracte mai bune pentru ei iar dacă nu vor face efortul să se intereseze, vor fi mutaţi către contracte mai scumpe, consideră preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

"A apărut momentul de criză din luna ianuarie şi atunci lumea s-a alertat, când a văzut creşteri mari de preţuri la electricitate pe care acum le vedem în inflaţie în bună măsură. Mare parte din creşterea preţurilor din ultimele luni este legată de creşterea preţului la energie electrică. Este un lucru bun că se liberalizează piaţa de gaze şi piaţa de electricitate la casnici. Erau singurele părţi semnificative din economia noastră care după 30 de ani erau încă reglementate. Dacă e gestionat perfect, nu. Cu mintea românului de pe urmă se putea face ca lucrurile să meargă mai bine. Important e să convingem cât mai mulţi oameni să treacă în contracte care să fie mai avantajoase pentru ei. Furnizorii de gaze şi electricitate vor avea în oferta lor şi contracte mai avantajoase pentru clienţii casnici. Dacă ei nu vor face efortul să se intereseze şi să încheie aceste noi contracte vor fi mutaţi în nişte contracte ceva mai scumpe", a precizat Chiriţoiu duminică, la Digi24.

Potrivit acestuia, din estimările Consiliului Concurenţei, la electricitate diferenţele de preţ ar putea fi de 10 - 20 de lei însă pentru cei ce se încălzesc cu gaze, în lunile de iarnă, diferenţele ar putea urca la 100 - 200 de lei.

Citește și Furnizorul de curent. Bine de ȘTIUT despre OFERTELE acestei companii

"La electricitate diferenţele o să fie de 10-20 lei în consumul unei gospodării medii. La gaze vara nu e diferenţă foarte mare dar iarna, pentru cei care se încălzesc pe gaze, estimările noastre erau că pot fi diferenţe de 100-200 lei pe lună. Ceea ce e o sumă semnificativă. Eu am încălzire cu gaz. Nu m-am organizat bine. Am prins două luni de iarnă pe contractul vechi. Nu e foarte simplu să pricepi factura de gaze şi electricitate, pot fi un pic mai prietenoase. Am mers ochiometric, nu am stat să fac calcule foarte amănunţit", a mai spus şeful Concurenţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabili / Foto: Freepik
Ghișeu
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Banca Naționala a României
Vagon de tren

Transportul călătorilor cu trenul, luat la puricat de ANPC

Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...

OMV Petrom
Leva / Foto: DCBusiness
Președintele Donald Trump face declarații pentru jurnaliști
RCA
Consiliul Fiscal, nu foarte optimist privind reducerea deficitului
Florin Barbu
Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE
Ștampilă de vot / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Aramco

Surpriză totală, saudiții scumpesc petrolul

Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...


pixel