Facturi ASTRONOMICE la energie. Compania care va verifica ”posibile ANOMALII”
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Compensațiile sunt infime
Compensațiile sunt infime
Electrica Furnizare a demarat o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare şi comportamentul de consum în cazul unora dintre clienţii casnici din portofoliul companiei. Probabil că recordul absolut îl deține o factură de 739.000 de lei la un apartament NELOCUIT de mai bine de 20 de ani.

"Ca urmare a situaţiilor constatate în ultima perioadă cu privire la emiterea unor facturi a căror componentă a energiei electrice active are o valoare atipică în comparaţie cu istoricul de facturare şi comportamentul de consum ale clienţilor în cauză, compania a demarat un proces intern de analiză ce vizează posibile anomalii înregistrate pe întreg lanţul de facturare", se arată într-un comunicat al companiei. 

Compania susţine că astfel de situaţii sunt izolate. Unele dintre facturile verificate au fost deja stornate, urmând să fie emise facturi noi, după finalizarea analizei fiecărui caz în parte. Compania îşi asigură clienţii că va clarifica situaţia în regim de urgenţă şi că niciunul dintre aceştia nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare.

Citește și Expert în energie: Soluția Guvernului Cîțu, o lecție de prostit românii

În plus, Electrica Furnizare, întreprindere cu o experiență de peste 120 de ani pe piața de energie electrică și care face parte din Grupul Electrica, îşi încurajează clienţii să utilizeze canalele de comunicare puse la dispoziţie de companie şi să solicite informaţii privind orice neclaritate referitoare la facturare la adresa [email protected] sau utilizând formularul de contact online https://www.electricafurnizare.ro/asistenta/formular-inregistrare-plangeri/.

Un consum monstruos

Pe factura fabuloasă de 739.000 de lei, adică aproape 150.000 de euro, figurează un consum de aproape 1 milion de kWn în perioada 28 mai-27 iunie 2021, la un apartament unde nu a mai locuit nimeni de vreo două decenii.

Altă familie, tot din județul Alba s-a trezit că trebuie să plătească pentru curentul electric 40.000 de lei. În acest caz ar fi vorba despre o despre o regularizare, după ce furnizorul nu ar fi citit corect contorul de 5 ani. 

Potrivit Institutului Național de Statistică, tarifele pentru curent și gaze au crescut cu 23, respectiv 20 la sută, din decembrie și până în iulie. Iar pretul e in continua crestere Sunt mii de reclamatii la ANRE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel