Contractele la energie. ANRE trece la acțiune. Ce face
Autor: Mara Ivan | 24 Martie 2021, 12:42
Se vor face verificări
Se vor face verificări
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a demarat controale la furnizorii de energie pentru a vedea modul în care au fost emise facturile pe luna februarie, în contextul liberalizării pieţei de energie, a declarat, miercuri, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele instituţiei.

"Avem acţiuni de control în derulare la toţi furnizorii de ultimă instanţă şi clarificăm modul în care au fost emise facturile pentru luna februarie, singura lună completă după emiterea ordinului nr. 5 din 2021 şi în momentul în care vom avea concluzia acelor controale cu siguranţă vom da şi un comunicat de presă", a spus Nagy-Bege, în cadrul conferinţei "Digital Transformation in Energy", organizată de The Diplomat Bucharest.

ANRE a aprobat la sfârşitul lunii ianuarie Ordinul nr. 5/2021 conform căruia clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor.

"Astfel, clienţii vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică", precizau reprezentanţii ANRE la acea dată.

Citește și ENEL anunță trecerea pe o nouă platformă. Unele servicii, indisponibile

La rândul lor, furnizorii s-au angajat benevol să ofere aceste discounturi către consumatori. La finalul lunii trecute, ministrul Energiei, Virgil Popescu, spunea că aşteaptă facturile pentru a doua lună a anului pentru a vedea dacă furnizorii îşi respectă promisiunile privind acordarea discounturilor. Potrivit lui Popescu, dacă furnizorii nu vor face acest lucru benevol, ministerul are în plan modificarea legislaţiei, astfel încât companiile să fie obligate să facă aceste reduceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Crossuri externe