Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Compania, care deține și lanțul Picturehouse din Marea Britanie și care a fost afectat de pandemia de COVID-19, se confruntă cu datorii în valoare de 5 miliarde de dolari. În acest context, Wall Street Journal a anunțat că fima se pregătește să declare falimentul, ceea ce a antrenat ieftinirea acțiunilor sale.
Compania a sperat că blockbustere precum ultimul film Bond, Top Gun: Maverick și Thor: Love And Thunder vor readuce publicul în sălile de cinema. "În pofida unei redresări treptate a cererii de la redeschidere lanțului în aprilie 2021, ultimele încasări au fost sub așteptări.
"Care este cauza? Prea puține lansări de filme bune, o situație care va dura, după toate probabilitățile, până în luna noiembrie a acestui an, cu impact negativ asupra tranzacțiilor și a poziției de lichiditate pe termen scurt a companiei". Cineworld deține 9.189 de ecrane în peste 750 de locații, operând în 10 țări ale lumii, inclusiv în Marea Britanie, Polonia sau Israel. Numără 28.000 de angajați, precizează BBC.
Susannah Streeter, analist senior de investiții și piețe la Hargreaves Lansdown, a declarat că Cineworld "nu a reușit să atragă suficienți spectatori pentru a ajuta la rambursarea datoriilor sale enorme". "Și-au pus toate speranțele în noile apariții, încredințați fiind că spionii, supereroii și piloții de pe avioanele de vânătoare vor face minuni, dar, din păcate, industria cinematografică nu a ieșit cu suficiente blockbustere care să rupă ghinionul", a spus ea.
Peter Williams, fost director neexecutiv la Cineworld, este însă de altă părere, considerând că de vină este, de fapt, prețul biletelor, mult prea mic. "Întotdeauna am simțit că prețul biletului este aproape prea mic, într-adevăr. Adică, este încă o ieșire nocturnă foarte ieftină", a spus el, exprimându-și, în același timp, convingerea că, deși se va confrunta cu o restructurare majoră, Cineworld rămâne "o afacere viabilă". ”Este o afacere bună, iar oamenii încă mai doresc să meargă la cinema”.
Prea puține superproducții
Pe durata pandemiei, industria cinematografelor a fost una dintre cele mai afectate sectoare de activitate, multe cinematografe fiind închise luni la rând sau funcționând la capacitate redusă. Pe acest fundal, Cineworld a raportat o pierdere uriașă pentru primele șase luni din 2020 după ce a fost nevoită să închidă temporar unele cinematografe, iar studiourile de film au amânat lansarea unor superproducții.
Dar proprietarul Cineworld susține că încă nu au fost suficiente pentru a le menține pe linia de plutire. Aceștia spun că numărul de spectatori a scăzut deoarece Hollywood-ul a lansat mai puține filme importante decât ar fi fost normal într-o vară pre-pandemică. Încasările totale de box office din acest an au scăzut cu o treime, sau 32%, în comparație cu perioada echivalentă din 2019.
Dar nu este singurul factor. Serviciile de streaming reprezintă o amenințare pentru cinematografe de mulți ani, iar bătălia pentru conținut a devenit și mai agresivă în ultima vreme. Netflix a cheltuit sute de milioane de lire sterline pentru a realiza filme precum The Gray Man și Red Notice. Prin urmare, cinematografele trebuie să manifeste un plus de imaginație pentru a-i convinge pe clienți să se ridice din fotoliul comod de acasă și să vină la cinema.
Programul lansărilor din toamnă și iarnă oferă o oarecare speranță: Black Panther și Avatar vor ieși pe ecrane până la Crăciun.
Citește și Moment ISTORIC. SUA, detronate de China! Cine ar fi crezut
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...