"Vrem să ne asigurăm că problemele care există la o bancă nu se răspândesc la altele care sunt sănătoase", a spus duminică ministrul american al Finanţelor într-un interviu pentru postul de televiziune CBS.
Yellen a adăugat că a lucrat împreună cu organismele de reglementare "pentru a pune la punct politici adecvate care să răspundă la situaţia" provocată de cel mai mare colaps al unei bănci de după criza financiară din 2008, dar nu a dorit să ofere noi detalii.
"Vreau să fiu bine înţeleasă. În timpul crizei financiare au fost investitori şi proprietari ai unor bănci mari de importanţă sistemică care au fost salvaţi....iar reformele pe care le-am pus la punct înseamnă că nu vom mai face acest lucru", a spus Janet Yellen pentru CBS. "Dar suntem îngrijoraţi cu privire la deponenţi şi suntem concentraţi pe acoperirea nevoilor lor", a adăugat Yellen.
Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) a preluat vineri controlul la Silicon Valley Bank, după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile. Această fugă la ghişeele Silicon Valley Bank a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane.
FDIC va proteja depozitele de până la 250.000 de dolari însă depozitele peste această sumă, şi care reprezintă 85% din conturile SVB, sunt în pericol. Întrebată dacă deponenţii îşi vor primi înapoi toţi banii, Yellen a refuzat să facă comentarii cu privire la detalii. "Suntem foarte conştienţi de problemele pe care le au deponenţii. Mulţi dintre ei sunt firme mici, care au angajaţi în întreaga ţară. Desigur acesta este un motiv de îngrijorare", a spus Janet Yellen.
Întrebată dacă guvernul american ar lua în considerare o preluare a SVB de către o bancă străină, Yellen a răspuns: "aceasta este o decizie pentru FDIC, atunci când va decide care este cea mai bună soluţie pentru acest caz. Şi sunt sigur că au în vedere o gamă largă de opţiuni disponibile. Printre acestea se numără şi achiziţiile", a declarat Janet Yellen.
Citește și Londra încearcă să limiteze riscurile generate de falimentul SVB
"Am lucrat într-un ritm rapid pe tot parcursul weekendului și peste noapte", a declarat Jeremy Hunt pentru Sky News. "Vom prezenta planuri în foarte scurt timp pentru a ne asigura că întreprinderile sunt capabile să își satisfacă nevoile de flux de numerar și să își plătească personalul".
Ministrul a adăugat că prioritatea este de a găsi o "soluție pe termen lung care să minimizeze, ba chiar să prevină complet, pierderile suferite de unele dintre cele mai promițătoare întreprinderi (din Marea Britanie)".
Prăbușirea brutală a SVB Financial Group, un jucător important în finanțarea start-up-urilor și a companiilor de tehnologie din SUA, a fost cea mai mare din sectorul bancar american de la criza financiară din 2008.....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...