Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
"Transferul se face sub orice formă (chiar dacă RADET intră în faliment, chiar dacă nu). Avantajul este că avem o trecere şi un transfer lin de ceea ce înseamnă personal. Este vorba de 3.000 de oameni care şi-au făcut treaba exemplar, din punctul meu de vedere, însă nu au avut parte de ceea ce le-a fost necesar pentru a face ceea ce ar fi trebuit să facă", a spus el.
Burghiu a precizat că proiectele de hotărâre adoptate reprezintă "un nou început" şi că prin acestea "s-au pus bazele unei construcţii sănătoase pentru viitorul termoenergetic" al Bucureştiului. El a menţionat că respingerea proiectelor de hotărâre nu ar fi echivalat cu încetarea funcţionării RADET din punct de vedere juridic, dar că din punct de vedere tehnic "ar fi însemnat finalul".
"Tot ceea ce însemna partea de reparaţii la RADET - atât de necesare - reparaţii care nu s-au mai făcut de şapte ani de zile şi pe care le avem programate a începe în primăvara acestui an, nu mai puteau fi executate, pentru că nu mai aveam materiale. Furnizorii ne-au refuzat ferm în a mai livra, tocmai pentru că exista această stare de incertitudine", a spus el.
Citește și: RADET intră în faliment. Ce se întâmplă cu căldura din casele bucureștenilor
Alexandru Burghiu a subliniat că angajaţii RADET vor fi transferaţi în totalitate la cele două companii nou înfiinţate şi a atras atenţia că, în baza unei hotărâri adoptate în şedinţa de marţi, fondul salarial pentru angajaţii regiei a fost majorat cu 30%. El a adăugat că salariile angajaţilor RADET nu au mai fost majorate din 2004.
Consilierii municipali au aprobat în şedinţa de marţi înfiinţarea societăţilor pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti SA, în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică. Hotărârea prevede reorganizarea Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA, prin divizare, finalizată prin dizolvare. În termen de 3 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii CGMB se va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Energetica, iar aceasta va aproba declanşarea procedurii de divizare.
Citește și: Centralele de apartament, interzise. Cu ce vor fi înlocuite
Partea divizată din Compania Energetica SA care corespunde serviciului public de alimentare cu energie termică va fi transferată către Compania Termoenergetica SA, care va primi activele şi pasivele corespunzătoare, avizele şi licenţele, contractul şi personalul aferente prestării serviciului public. Energetica Servicii SA va prelua activele şi pasivele corespunzătoare, avizele şi licenţele, contractul şi personalul aferente prestării serviciilor care nu sunt conexe serviciului de utilitate publică.
Compania Municipală Termoenergetica va desfăşura activitatea de producere, distribuţie, transport şi furnizare a agentului termic din arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica Bucureşti SA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...