Fără PANGOLINI! China a pus piciorul în prag
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Printre cele mai vânate animale din lume
Printre cele mai vânate animale din lume
China a retras ingredientele provenite de la pangolin de pe lista oficială a produselor farmacopeei tradiționale. Decizia vine în contextul în care se crede că acest animal pe cale de dispariție a jucat rolul de gazdă intermediară în procesul de transmitere a noului coronavirus la om.

Pangolinii au fost retrași anul acesta din farmacopeea oficială chineză, precum și unele produse, precum pilulele fabricate pe bază de excremente de lilieci, a anunțat publicația Health Times. 

Unul dintre cele mai vânate, de braconieri și traficanți, animale din lume, pangolinul este suspectat că ar fi jucat rolul de gazdă intermediară care a permis transmiterea noului coronavirus de la liliac la om. 

”Sursele medicinei tradiționale chineze ce provin de la specii sălbatice pe cale de dispariție au fost retrase”, a scris revista menționată, fără a preciza, totuși, cauza exactă a acestei decizii legată de pangolini. 

Citește și Virusul ucigaș. Pangolinul, ”bestia neagră” a epidemiei de coronavirus

Deși studiile științifice nu au confirmat virtuțile terapeutice ale acestora, solzii și ingredientele provenite de la pangolini se vând pe piața neagră cu prețuri amețitor de ridicate. 

Dar, de acum înainte, pangolinii vor benefica de cel mai ridicat grad de protecție în China, iar oricine va încerca să văneze acest animal va suferi rigorile legii, ce presupun atât amenzi usturătoare, cât și pedepse cu închisoarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel